Eindelijk nederlaag Pelle Sterk

nieuwland • Na tien jaren in de clubcompetitie niet verloren te hebben, moest Pelle Sterk er bij NDV aan geloven. De Nieuwlandse dammer werd verslagen door Jan Alting. Ondanks een betere stand berustte Ton van Beuzekom tegen Jan van Haarlem in remise. Uitslagen: Jan Alting-Pelle Sterk 2-0, Ton van Beuzekom-Jan van Haarlem 1-1, Wim 't Lam-Theo Haag 1-1, Ko Heikoop-Cees J. de Jong 2-0.


Ruime zege NDV

nieuwland • De dammers van NDV wonnen in de competitie met 9-3 van Vriendenteam (Brandwijk). Harry Kramer startte met een nederlaag, maar deze achterstand werd omgebogen door overwinningen van Bert Kooij, Jan van Haarlem, Jan Joost de Jong en Aart de Gans. Arie Haag remiseerde knap tegen een speler met een rating van 250 punten hoger.


Meerkerk onderuit

meerkerk • In de laatste wedstrijd voor de winterstop deed Sv Meerkerk geen goede zaken. SV Lopik zegevierde overtuigend met 0-3. "We zitten niet in onze beste fase, een overwinning zou welkom zijn. Maar helaas, we waren vandaag niet goed bij de les. Lopik wel en bovendien was deze aardig voetballende ploeg iets slimmer in het spelen tegen de wind", zei trainer Gerrie Schaap. "Het is nu zaak geen schorsingen op te lopen en blessurevrij te blijven. Na de winterstop wacht een belangrijke wedstrijd tegen Schelluinen. We moeten uit die onderste zone vandaan zien te komen."