WHV verliest strijd om koppositie

asperen • De heren van WHV hebben zaterdag de topper tegen City Bril Krimpen verloren. De bezoekers maakten simpelweg veel minder fouten dan WHV. Op de 1-3 nederlaag viel dan ook weinig af te dingen.

City Bril veroverde door deze overwinning de koppositie in de promotieklasse. WHV staat derde, achter Sliedrecht Sport. Zeker in de eerste set speelde WHV ondermaats. Aanvallend maakte de ploeg geen vuist en lukte er maar weinig. De bal stuitte of op de blokkering van de tegenstander, of werd in het net of uit geslagen. De ervaren equipe van City Bril liep dan ook met gemak weg en pakte met 14-25 de eerste set. In de tweede en derde set wist de Asperense ploeg het spel naar een hoger niveau te tillen. Toch bleef WHV ongelukkig. Op de belangrijke momenten zat het net even tegen, viel de bal niet goed of werden de verkeerde keuzes gemaakt. En zodra de passing niet goed genoeg was, hadden de lange en ervaren mannen van de tegenstander hun blok en verdediging goed op orde. WHV daarentegen maakte het de aanvallers van City Bril vaak te makkelijk. De blokkering zat niet goed dicht en verdedigend werd er te weinig geanticipeerd op het aanvalspatroon van de tegenstander. Ook serverend was het te wisselvallig. Goede reeksen werden afgewisseld met foute services op ongelukkige momenten. Zo moest WHV toestaan dat ook de tweede en derde set met 21-25 en 22-25 een prooi werden voor de bezoekers. Pas in de vierde set gooide WHV de schroom van zich af. De passing was op orde, zodat de vijandelijke verdediging met snel spel uit elkaar werd gespeeld. Ook de servicedruk lag op een hoger niveau dan in de vorige sets. Met 25-14 werd dit een gemakkelijke setwinst voor WHV, dat zo nog een puntje meepakte. Vrijdag speelt WHV uit tegen Next Volley Dordrecht dat op de zevende plaats staat.