'Zicht op evenwicht'

regio • Bij het ouder worden neemt de kans op vallen toe. Ruim de helft van de ouderen is bezorgd om te vallen en vermijdt daardoor activiteiten. Dit is niet nodig en daarom begint Rivas Zorggroep op woensdag 15 januari met de cursus 'Zicht op evenwicht'. Onder deskundige begeleiding van een ergotherapeut leren deelnemers in acht bijeenkomsten van anderhalf uur weer onbezorgd actief te zijn. Dit met het doel om weer met zelfvertrouwen te bewegen, in conditie te blijven en het evenwicht te verbeteren. Dat vermindert de kans op vallen.

De cursus 'Zicht op evenwicht' begint op woensdag 15 januari 2020 en duurt van 14.30 tot 16.00 uur. Na twee maanden is er een herhalingsbijeenkomst. Deelnemers worden verwacht in Lokaal Centrum voor Gezondheidszorg, Peulenstraat 154 in Hardinxveld-Giessendam. De kosten van de cursus bedragen 150 euro inclusief cursusboek. Leden van Rivas krijgen twintig procent korting. Deelnemers die aanvullend verzekerd zijn bij VGZ, komen in aanmerking voor een vergoeding. Aanmelden kan telefonisch via Rivas Zorglijn 0900-8440 of door een mail te sturen naar ledenorganisatie@rivas.nl met vermelding van naam en telefoonnummer.


'Zak vol geluk' voor kinderen in VHL

vijfheerenlanden • Een heerlijk avondje voor elk kind! Ruim 600 kinderen de regio Alblasserwaard/ Vijfheerenlanden zijn gelukkig gemaakt op sinterklaasavond. Kinderen mochten traditioneel een wensenlijstje invullen en vol verwachting uitkijken.

In de afgelopen weken zijn er op verschillende locaties zakken vol speelgoed en lekkers uitgedeeld. Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden heeft elk kind in haar bestand een wensenlijstje mogen toesturen. Hierop is enorm enthousiast gereageerd vanuit de doelgroep, die massaal in een speciaal ontworpen webshop hun wensen konden invullen. Stichting Zakgeld die de initiatiefnemer is van een 'Zak vol Geluk' hoopt elk jaar kinderen die opgroeien in gezinnen met een laag inkomen gelukkig te maken met eigen gekozen cadeau. Dit jaar zijn beide stichtingen druk bezig geweest om zoveel mogelijk kinderen in de gemeente Molenlanden, Gorinchem en Vijfheerenlanden te voorzien van een Zak vol Geluk.

In de logistieke uitdaging konden beide stichtingen rekenen op de hulp vanuit Avres, die direct handjes aanboden en medewerking verleende met de uitdeellocaties in de diverse gemeentes. Leergeld coördinator Bob van de Burgt is enorm verheugd over het aantal kinderen dat bereikt is, maar prijst vooral de samenwerking tussen de beide stichtingen en Avres. "De enorme blije gezichten en de woorden van dank geeft het werk dat we doen enorm veel voldoening!"
In totaal wist Stichting Zakgeld dit jaar 5000 zakken klaar te maken in verschillende gemeentes. Voorzitter Marjolein Swinckels, de oprichter van dit initiatief in 2017, is erop gebrand om elk jaar steeds meer kinderen te ondersteunen.