Receptie gemeente

vijfheerenlanden • Terwijl iedereen elkaar tijdens oud en nieuw om middernacht het allerbeste wenst voor het nieuwe jaar, viert de gemeente Vijfheerenlanden haar eerste verjaardag. Om de verjaardag van onze nieuwe gemeente met elkaar te vieren, nodigt de gemeente inwoners, ondernemers, verenigingen, stichtingen en belangstellenden van harte uit voor de tweede nieuwjaarsreceptie van de gemeente Vijfheerenlanden. Deze wordt gehouden op maandagavond 6 januari van 19:30 uur tot 21:30 uur in Het Spant, Liesveldweg 6 in Ameide.


Parkeren digitaal regelen

vijfheerenlanden • Vanaf nu kunnen inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden het parkeren van de auto in de binnenstad van Leerdam of Vianen weer (digitaal) regelen via een parkeervergunning of -ontheffing. Autobezitters die in het centrum van Vianen of Leerdam wonen, kunnen jaarlijks een parkeervergunning aanvragen. Ook ondernemers in het centrum kunnen een parkeervergunning aanvragen. Vraag de parkeervergunning van 2020 op tijd aan: vanaf nu is dit mogelijk.

Inwoners van Leerdam die een parkeervergunning hadden, waren gewend deze thuis gestuurd te krijgen. Dat verandert nu voor hen: zij moeten deze zelf jaarlijks aanvragen. Ondernemers en inwoners van Leerdam centrum hebben een brief gekregen waarin de voorwaarden voor een parkeervergunning staan vermeld. Ook wordt daarin uitgelegd hoe de vergunning aan te vragen is. Inwoners van Vianen waren al gewend om de parkeerontheffing digitaal aan te vragen. Op de pagina Parkeervergunning en -ontheffingen op de website van de gemeente Vijfheerenlanden staat aangegeven hoe de vergunning aangevraagd kan worden. Bellen met het team Verkeer kan ook via 088-5997000.


Afrikaanse Kruidenbar

leerdam • In samenwerking met Pakhuis Guldentijd opent een Afrikaanse Kruidenbar in Leerdam. "Dit doen wij ter bevordering van de economische- en sociale leefomstandigheden in de zo-geheten derde wereldlanden. Wij koppelen jonge ondernemers daar, met jonge ondernemers hier om de waardevolle kennis over de geneeskracht van de natuur aan de Westerse man/ vrouw te brengen", vertelt Ezri Harmusial. "Naast de vele specerijen en waardevolle mineralen die de grond van de Afrika het Westen biedt, blijft de jungle zelf nog steeds een ondergeschoven kindje. GreenLife heeft de stoute schoenen aangetrokken en test met bezoekers de onontgonnen schatten van de jungle. Wij verkennen de gezondheidsvoordelen in de vele culturele folklores over krachtige planten en wonder bomen over de hele wereld, zodat bezoekers elke weekend gratis een nieuw natuurlijk product kunnen testen."


Lingeborgh overhandigt cheque

regio • De leerlingenraad van de Lingeborgh heeft vorige week een cheque uitgereikt aan bestuurslid Jan Woldberg van de Stichting Kinderen van de Voedselbank. Tijdens de Goede Doelen Dagen, vorig schooljaar, werd door de leerlingen van de school 9.597,62 euro opgehaald. De opbrengst gaat naar gezinnen die bijvoorbeeld de verjaardag van hun kinderen niet kunnen vieren of geen nieuwe kleren kunnen kopen bij de wisseling van de seizoenen.