Open repetities Watervlucht

regio • Deze week zijn de laatste open repetities in dit jaar voor Watervlucht, de openluchtvoorstelling die zondag 22 maart in historisch Vianen wordt gehouden. Iedereen (ook kinderen) uit Vijfheerenlanden die nog wil meedoen als speler of figurant is van harte welkom om naar een van de bijeenkomsten te komen in Basisschool Egbertus, Achterstraat 30 in Vianen. De laatste open repetities voor volwassenen is op woensdag 11 december, van 19.:0 tot uiterlijk 22:00 uur.

Op donderdag 12 december oefent Kirsten Robben van 15:00 tot 16:30 uur met kinderen, ook in de Egbertusschool. De uit Vianen afkomstige regisseur werkt vanuit de ideeën en talenten van de kinderen zelf. Samen met hen creëert zij allerlei spannende, ontroerende en ook grappige taferelen die te zien zijn in de Grote Kerk waar het publiek langs kan lopen. Het zijn scènes over schuilen, je vervelen, iemand kwijt zijn, blij zijn dat je iemand gevonden hebt en over samen zijn.

Net voor de kerst worden oefendata in het nieuwe jaar bekend gemaakt. Alle repetities zijn vrij toegankelijk.


'The Christmas Candles'

geldermalsen • Er zit dit jaar natuurkunde in 'The Christmas Candles': de kerstvoorstelling van Toneelgroep T-jater. Deze gratis toegankelijke voorstelling, waarmee de toneelgroep jaarlijks haar kerstgevoel viert samen met de toeschouwers, is te zien op zaterdag 21 december op het marktplein in Geldermalsen. De middagvoorstelling is van 15:00 tot 16:00 uur, de avondvoorstelling is van 19:30 tot 20:30 uur. Op zondag 22 december is The Christmas Candles nog een keer te zien van 15:00 tot 16:00 uur in het dorpshuis in Meteren.

Bij slecht weer worden de voorstellingen gespeeld op een binnenlocatie in Geldermalsen. Berichten hierover worden in de dagen voor de voorstelling via de website en via Facebook gedeeld. De spiegelwet, de wet van de zwaartekracht en zelfs het Doppler-effect weet Toneelgroep T-jater dit jaar te verwerken in de kerstvoorstelling.

q www.toneelgroep-t-jater.nl