• Axel van Kordelaar maakte een fraaie goal.
• Axel van Kordelaar maakte een fraaie goal. Foto: Jeroen de Bruin

Inhaalrace van LRC Leerdam tegen Heerjansdam stokt bij 3-3

leerdam • LRC werkte thuis tegen Heerjansdam tweemaal een achterstand van twee goals weg. Meer dan een 3-3 gelijkspel leverde de Leerdamse inhaalrace echter niet op.

Enerverend was het duel alleszins, maar hoogstaand zeker niet. Beide clubs etaleerden te veel tekortkomingen voor een zege.

LRC-trainer Rob Hilbers had er zo zijn eigen gedachten bij: "Dit resultaat geeft me een dubbel gevoel. Met drie tegengoals na vooral dode spelmomenten kan ik natuurlijk niet blij zijn. Aan de andere kant is LRC door een betere tweede helft met meer schwung en veel kansen nog goed teruggekomen van een ruime achterstand. Maar met een gelijkspel doen we onszelf eigenlijk tekort."

Hands

Na een half uur stond LRC al met 0-2 achter. Heerjansdam-verdediger John van Vugt scoorde tweemaal. Eerst na een kwartier na een vrije trap van Nedely Fortes. De Leerdamse defensie greep niet in en Ronald Ouwens speelde de bal door naar John van Vugt, die afrondde: 0-1. John van Vugt maakte na bijna een half uur ook het tweede doelpunt. Eerst kon LRC-keeper Mark van Ingen bij een vlotte aanval nog een treffer ten koste van een hoekschop voorkomen. Uit die corner redde de paal LRC nog, maar John van Vugt benutte de rebound: 0-2. LRC protesteerde voor hands van Heerjansdam, maar scheidsrechter Eddy van Yren uit Zwijndrecht had dit niet geconstateerd en keurde het doelpunt dus goed. LRC kon daarop aan een inhaalrace beginnen. Na een doorbraak bood Angelo Puriël een opgelegde kans aan LRC-topscorer Arwin van Soest, maar diens schot werd door de keeper gekeerd. Uit de daaropvolgende corner was het toch raak, want op aangeven van Axel van Kordelaar maakte Arwin van Soest zijn tiende competitiegoal: 1-2.

Furieus

Na de thee begon LRC furieus. Maikel van de Water mikte tweemaal onzuiver. Defensief bleek LRC echter kwetsbaar. Ronald Ouwens kon zich in de 57e minuut weer vrij draaien en laag de 1-3 in de korte hoek schieten. Met een dubbele wissel probeerde LRC-trainer Rob Hilbers halverwege de tweede helft voor nieuwe offensieve impulsen te zorgen. Dat lukte al binnen twee minuten. Uit een pass van Maikel van de Water schoot Axel van Kordelaar fraai de 2-3 in de hoek. Vier minuten later werd het gelijk. Maikel van de Water schoot vanaf 25 meter prachtig de 3-3 in de hoek. LRC had toen nog ruim een kwartier om te winnen, maar dat lukte niet. Yassine el Hanoudi kwam er in de extra tijd nog dichtbij, maar na een pass van Maikel van de Water mikte hij net naast. Zo bleef het 3-3 en moest LRC boeten voor de zwakke eerste helft.