'Megablunders' doen Vuren das om

gameren • Vuren-trainer Ron Vlot was niet ontevreden over het spel van zijn ploeg, maar zag dat defensieve fouten Vuren weer eens de das omdeden. "Het waren geen blunders, maar megablunders. Maar ik hoef daarbij geen namen te noemen, want het gaat collectief mis." GVV'63 had voor rust de overhand. "Maar dat lieten we toe. We zitten er niet lekker in en na de oorwassing van vorige week speelden we wat defensiever", zei Vlot. Na rust liep GVV'63 uit naar een 3-0 voorsprong, maar het werd in Gameren toch nog spannend. Bastiaan van Horssen scoorde de 3-1 en na de 3-2 van Bas van der Vliet zat er zelfs nog een punt in voor Vuren. "Maar we maken weer een fout en bij 4-2 was het klaar", analyseerde Vlot.

Eerste nederlaag Asperen

asperen • Asperen leed tegen Peursum met 2-3 zijn eerste nederlaag van het seizoen en zag sv Noordeloos op de ranglijst langszij komen. "Tegen een directe tegenstander komt dit toch wel hard aan", zei trainer Jaap van Hattem. "We leken er soms wat te makkelijk over te denken en dan kom je tegen een ploeg die met veel energie speelt in de problemen."

Peursum nam in de eerste helft een 0-2 voorsprong, maar Asperen stelde rond de rust orde op zaken. Michiel den Hartog knalde kort na die 0-2 de aansluitingstreffer binnen. Vlak na rust maakte Gerard Breider er 2-2 van. Peursum kwam echter weer op voorsprong en gaf de overwinning niet meer uit handen.

Leerdam Sport geeft voorsprong weg

gorinchem • Leerdam Sport ging bij Unitas halverwege met 1-3 aan de leiding, maar stapte na afloop toch met lege handen van het veld: 4-3. De Leerdammers begonnen in Gorinchem prima aan de wedstrijd en kwamen via Petro Ilir snel op 0-1. Na de even zo snelle gelijkmaker zorgden Youssef Boudou en Eloys Tapirima voor de geruststellende ruststand. Die bleek iets te geruststellend voor de gasten. "We kwamen heel slecht uit de kleedkamer", zag trainer Yoni Sahertian. "We waren niet scherp en gemakzuchtig." Binnen vijf minuten stond het weer gelijk: 3-3. Halverwege de tweede helft maakte de thuisploeg ook nog de winnende treffer.

ASH pas in slotfase langs Well

well • ASH wist zich pas in de slotfase de ontdoen van hekkensluiter Well. In het laatste kwartier draaide de ploeg een 1-0 achterstand om in een 1-3 overwinning. "Dit is een wedstrijd die we kunnen en moeten winnen", zei ASH-trainer Ron Laros. "Maar het ging moeizamer dan we vooraf verwacht hadden."

De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong en ASH had grote moeite om dit ongedaan te maken. "Wij zijn op dit moment niet de scorende ploeg", constateerde Laros. "Voor rust hebben we meer kansen gekregen dan erna, dan is het toch opvallend dat we juist in het laatste kwartier de wedstrijd laten kantelen." Well kwam in die slotfase met een man minder te staan toen de wissels op waren en een speler geblesseerd uitviel. Een kwartier voor tijd maakte Danny Bijl uit een strafschop de gelijkmaker. De pas 15-jarige Arnoud van Arendonk zette ASH op voorsprong, waarna Jens Duizer na een individuele actie de wedstrijd besliste.