• Het Sweelinck Ensemble komt naar Heukelum.
• Het Sweelinck Ensemble komt naar Heukelum.

Kerst met het Sweelinck Ensemble

heukelum • Het Sweelinck Ensemble geeft zaterdag 7 december vanaf 20:15 uur een kerstconcert in het sfeervolle kerkje van Heukelum.

Op het programma staan werken van Jan Pieterszoon Sweelinck en Dietrich Buxtehude. Het Sweelinck Ensemble werd door enkele bevriende zangers opgericht in 2018 na een concertreis naar New York. Inmiddels heeft het meerdere succesvolle programma's gebracht op diverse locaties in heel Nederland. In december staan de sfeervolle Kerstmotetten uit de 'Cantiones Sacrae' van Jan Pieterszoon Sweelinck op het programma. In een vijftal motetten wordt het verhaal van Kerst verteld, van de aankondiging van zijn geboorte aan Maria door de engel Gabriël tot en met de toewijding van Jezus in de tempel bij de oude Simeon. Met eenvoudige middelen weet de Nederlandse grootmeester in deze muziek voor vijf stemmen de juiste sfeer neer te zetten, van intiem tot uitbundig. Een mooie uitdaging voor de zangers van het Sweelinck ensemble om deze schitterende muziek in al zijn facetten te laten horen. Doordat alle partijen enkel bezet gezongen worden, hebben de zangers maximale vrijheid en expressie voor een bewegelijke en meeslepende uitvoering.

Naast de werken van Sweelinck worden ook twee werken van Dietrich Buxtehude uitgevoerd: De Missa Brevis en het Magnificat. Het programma wordt afgesloten met het feestelijke Magnificat, een werk voor vijf solistische zangers en orgelcontinuo. De orgelbegeleiding wordt verzorgd door Okke Dijkhuizen. Daarnaast wordt het concert opgeluisterd door het prachtige blokfluitspel van Femke Vermaas en Helma van den Hoek.

Toegangsprijs is 10 euro.