Vrijwilligers gezocht voor Mamacafé

leerdam • Voor Mamacafé Leerdam wordt gezocht naar vrijwilligers. Het Mamacafé is gegroeid en de organisatie merkt dat zij het met het bestuur en één gastvrouw niet meer redden. Er wordt daarom gezocht naar gastvrouwen/ -heren die willen helpen op de momenten van het Mamacafé zelf: de eerste vrijdag van de maand en de derde woensdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur in de Noorderberg.

Het krijgen en opvoeden van een kind is een enorm bijzondere en mooie tijd. Maar soms is het ook een zware of moeilijke tijd en soms wil je gewoon even klagen of lachen met andere vaders en moeders. Vanuit die behoefte is het Mamacafé ontstaan. Opvoeders die samen komen, en praten over het hebben van kinderen. De opvoeding, tips uitwisselen, onzekerheden, alles kan worden besproken, terwijl de kinderen zelf lekker spelen.

q www.mamacafe-leerdam.nl


Lego voor Wit-Rusland

leerdam • Maranatha in Leerdam veranderde zaterdag in een waar Lego walhalla. Jeugdvereniging Ichtus en de Legofreaksleerdam organiseerden het Legowinterfeest ten behoeve van de werkvakantie van Ichtus in 2020 naar Wit-Rusland om daar de arme bevolking en met name de kinderen in het dorp Shkuntiki te helpen. Vele kinderen maakten prachtige bouwwerken in ruim 250 kilo Lego en Duplo. Ook werd volop gebruik gemaakt van de racebaan met zelf te besturen technisch Lego auto's en dergelijke. Dat alles onder goedkeurend toezicht van ouders, grootouders en de vele spontane andere bezoekers. De Legofreaksleerdam lieten zich vrijwillig en zonder eten opsluiten vanaf 6:00 tot 21:00 uur en bouwden, samen met kinderen, aan het alternatieve gemeentehuis van ruim 15.000 stenen. Een kleine 5500 stenen zijn gelegd, het eindresultaat is te zien in het jaarlijks diorama van het gratis Legofreaksfeest op 28 en 29 februari 2020 in Leerdam.

Aan het einde van de dag werd de balans opgemaakt en mocht een bedrag van 2175 euro aan Jeugdvereniging Ichtus worden overhandigd.