• Luuk van der Vliet in actie.
• Luuk van der Vliet in actie. Foto: Jeroen de Bruin

Gretig MVV'58 brengt zwak Vuren dieper in de problemen: 2-5

vuren • MVV'58 bewees in Vuren dat de stuntzege op koploper ONI een week eerder geen uitschieter was. Met 2-5 behaalde de gretige Meterense debutant in de derde klasse opnieuw een afgetekende overwinning. Bij rust was de strijd met 1-4 al vrijwel beslist.

Vuren-trainer Ron Vlot wond er geen doekjes om: "Dit was een wanprestatie. Vuren verloor kansloos. Maar ook alle lof voor MVV'58, want die ploeg was vandaag veel gretiger en beter. Onze rechterflank was defensief zwak, maar dat gold helaas voor meer teamonderdelen. Bij onze lage positie op de ranglijst zul je minstens hard moeten werken, maar dat ontbrak er ook nog eens aan. Ik heb me langs de lijn bewust maar wat ingehouden, want er viel amper tegenop te coachen. Er werd voor rust vrijwel nul procent uitgevoerd van wat was afgesproken." MVV'58-trainer Robin Berendsen was natuurlijk veel opgewekter: "Onze eerste helft was fantastisch. We hadden toen wel zes of zeven goals kunnen maken. Ik had een veel lastiger wedstrijd verwacht, maar we hebben Vuren al in de eerste helft helemaal overhoop gespeeld. Met deze simpele zege hebben we weer een flinke stap voorwaarts gezet."

Superieur

Voor rust was MVV'58 superieur. Al na vijf minuten moest Vuren-aanvoerder Bastiaan van Horssen na een doorbraak van Jacco de Leeuw op de doellijn redden. De aanval ging echter gewoon door en Robin Jager kopte alsnog de vroege 0-1 binnen. Drie minuten later was het opnieuw raak. Jacco de Leeuw brak weer vrij door en uit zijn trekbal rondde Remco Knoop af: 0-2. In de tiende minuut gaf Bas van der Vliet Vuren weer hoop. Hij soleerde door het centrum en was trefzeker: 1-2. Aan het spelbeeld veranderde dat overigens weinig, want MVV'58 bleef beter. Uit een pass van Twan de Kock maakte Remco Knoop met een kopbal zijn tweede doelpunt: 1-3. Halfweg de eerste helft trof Robin Jager met een boogbal over de keeper de lat. Na een half uur liep MVV'58 uit een vloeiende aanval - resoluut afgerond door Morris van den Brink - uit tot 1-4. Kort na de thee trof Twan de Kock van ver voor MVV'58 de paal.

Tijdens die tweede helft kreeg Vuren ook nog wat mogelijkheden. Een boogbal van Bart Muilenburg mislukte echter en ook een voorzet en een solo van Bas van der Vliet brachten Vuren geen succes. Aan de overzijde hield Vuren-keeper Jason van den Berghe de bezoekers van een ruimere voorsprong af. In de slotfase liep MVV'58 toch verder weg. Op aangeven van invaller Giel Grandia maakte Robin Jager simpel zijn tweede treffer: 1-5. Drie minuten voor tijd deed Vuren nog wat terug. Uit een voorzet van Bas van der Vliet kopte invaller Björn Paul raak: 2-5. Voor hekkensluiter Vuren is het nu echt alle hens aan dek.