Haaften onderuit bij subtopper GDC

eethen • Haaften ging bij subtopper GDC na rust onderuit: 3-1. Na een doelpuntloze eerste helft kwamen de gasten via Mats van Velzen nog wel aan de leiding. Daarna had GDC echter het betere van het spel. Uit een razendsnelle counter viel de 1-1 en niet veel later werd een vrije trap binnen gekopt. Haaften ging op zoek naar de 2-2, maar in de slotminuut viel de 3-1. "GDC heeft terecht gewonnen", vond trainer Bart Franssen. "Zij hadden hun zaken prima op orde. Wij voetbalden tot de zestien wel aardig, maar daarna stokte het. We hebben te weinig gecreëerd om gelijk te maken."

Leerdam Sport in blessuretijd gelijk

leerdam • Leerdam Sport was tegen Lekvogels op weg naar een overwinning, maar diep in blessuretijd maakten de gasten de gelijkmaker. Daarmee maakte Lekvogels de 1-0 achterstand, die het al vroeg op liep via een doelpunt van Ray Kant, ongedaan. Trainer Yoni Sahertian vond dat Leerdam Sport te weinig gebruik maakte van de ruimte. "Na rust zette Lekvogels ons onder druk en daardoor lag er ruimte om in de counter iets te doen. Daar hebben we te weinig gebruik van gemaakt. Daardoor bleven zij er vol voor gaan. Dan is het wel zonde dat hij in de 98e minuut valt."

Beesd aanvallend onmachtig

giessenburg • "We hebben terecht verloren", zei Beesd-trainer Dick Wammes na de 1-0 nederlaag bij Peursum. "Verdedigend en op het middenveld deden we het goed, maar aanvallend hebben we eigenlijk niks kunnen uitrichten. Daar kwamen we niet in het spel voor." En dus was de 1-0 vlak voor rust voor de thuisploeg genoeg voor de overwinning. "Na rust hadden wij wel het meest de bal, maar Peursum was gevaarlijker", zei Wammes. "Jammer, want we spelen nu tegen directe concurrenten. Maar als we die wedstrijden niet winnen, hoeven we er niet aan te denken om naar boven te kunnen gaan kijken."

Vier turnmedailles voor Olympia

herwijnen • Olympia Herwijnen turnde zaterdag de eerste voorwedstrijd van het Rayon Turnado. Er kwamen negen turnsters in actie. Vroeg in de ochtend startte voor Yva Bolle (7) haar eerste officiële turnwedstrijd. Yva was de uitblinker in haar niveau. Op balk was ze strak en liet ze haar elementen zien. Ze vond het wel allemaal spannend, maar ze pakte goud. Indy de Wit, Linde Duizer en Kim van der Velden - junioren divisie 5 – hadden veel concurrentie. Indy stak er op balk met kop en schouders boven uit. Kim liet een goede vloeroefening zien, Linde was sterk op sprong. Indy werd 6e, Linde 9e, Kim 10e. Amanda Kiep turnde in Jeugd 2 divisie 5. Ze mag nu haar eigen oefeningen samenstellen en turnt op muziek. Bij balk scoorde ze een 11.400, goed voor een vierde plek. Ook op brug zat Amanda in de top 5, ze werd verrassend vierde. Bertie Treffers, Hanneke Wellner en Jasmijn Wigmans turnen in divisie 5 Senioren. Hun laatste toestel besliste de wedstrijd. Bertie werd 2e, net daarachter pakte Hanneke het brons. Jasmijn werd 7e, maar liet nieuwe elementen zien op vloer. Gwen Mus (Jeugd 1 D2) startte goed op vloer en sprong. Bij brug en balk heeft ze hard gewerkt. Ze werd keurig 15e in haar groep. De trainsters van Olympia Herwijnen kijken terug op een goede eerste wedstrijddag, waar liefst vier medailles mee naar Herwijnen gingen.