LRC laat na goede zaken te doen

giessen • LRC Leerdam had met het puntenverlies van concurrenten Nieuw Lekkerland en Sliedrecht goede zaken kunnen doen, maar de Leerdammers verloren zelf óók. Op bezoek bij GRC'14, waar LRC het vaker lastig tegen heeft, won de thuisploeg met 2-1.

Trainer Rob Hilbers sprak van een gemiste kans. "We hebben vandaag teveel mogelijkheden en kansen laten liggen en hebben na rust te onrustig gespeeld. Dat was niet nodig."

GRC'14 kwam voor rust op voorsprong. In de tweede helft maakte Ferry Meijdam de op dat moment verdiende gelijkmaker. Zeven minuten voor tijd maakte GRC'14 de winnende treffer. "Als we vandaag rustiger en geduldiger spelen, verliezen we niet", was de overtuiging van Hilbers.

Punt Heukelum op bezoek bij GJS

gorinchem • Heukelum speelde met 2-2 gelijk bij GJS, concurrent onderin de 2e klasse F. De gasten kwamen tegen de ploeg van oud-Heukelumtrainer Marco Verbeek twee keer op voorsprong. En dus had Heukelums huidige trainer, Jerome Ceton, gemengde gevoelens. "Zeker het eerste deel van de eerste helft speelden we uitstekend. Later kregen we wel wat meer moeite met GJS en dat vond ik niet helemaal nodig. We hebben de kans gehad de wedstrijd te beslissen. Jammer dat dat niet lukt, maar soms moet je vrede hebben met een punt."

Heukelum kwam voor rust twee keer op voorsprong. Tim Schwebke opende de score door na goed doorzetten van Benjamin Meijdam tegendraads binnen te koppen. Na de 1-1 van Sjors Hendriks kwam Heukelum opnieuw op voorsprong. Een schot van Sil van Putten werd door Semih Kaplan tot doelpunt gepromoveerd. Na rust kreeg Kaplan de kans op de 1-3, maar hij miste oog-in-oog met de GJS-doelman. Uit een strafschop, na een overtreding van Brennan Bieri, viel de gelijkmaker.