Nieuw gezinshuis regio

geldermalsen • Binnenkort is de regio Rivierenland een gezinshuis rijker. Arjan en Hanneke Heikoop starten aan de Rijksstraatweg, in het centrum van Geldermalsen, een gezinshuis. In totaal zijn er zes plaatsen beschikbaar voor jongeren die niet meer thuis kunnen wonen.

"De afgelopen acht jaar hebben we als gewoon pleeggezin gemerkt dat het erg moeilijk is om voor veel jongeren een geschikte woonplek te vinden. Veel kinderen dreigen hierdoor tussen wal en schip te vallen. Daar willen wij wat aan doen", aldus Hanneke Heikoop.

In een gezinshuis wonen uit huis geplaatste kinderen samen met de gezinshuisouders en hun eigen kinderen. In een normaal huis in een gewone buurt. Deze ouders zijn de vaste opvoeders en vormen de vaste basis. Ze bieden naast veiligheid en rust ook een professionele begeleiding. Anders dan in bijvoorbeeld een leefgroep is dat 24 uur per dag en zeven dagen per week. En anders dan in een pleeggezin zijn de ouders professionele opvoeders. Vanaf januari gaat Gezinshuis de Betuwe van start. Kinderen die in het gezinshuis geplaatst worden hebben een indicatie nodig van de gemeente.


q www.gezinshuisdebetuwe.nl