CDA VHL vergadert in Kedichem

kedichem • De fractie van CDA Vijfheerenlanden zal woensdag 4 december in het Zorghuis Kedichem vergaderen. Voorafgaand aan de vergadering loopt de fractie door Kedichem om kennis te maken met het mooie dorp aan de zuidkant van de gemeente Vijfheerenlanden. De fractie wordt rondgeleid door het CDA-gemeenteraadslid Martine Visser, die tevens parttime zorgcoördinator is bij het Zorghuis. "Het zorghuis Kedichem is precies wat het CDA belangrijk vindt voor de leefbaarheid in de kernen", aldus Martine Visser. "Initiatieven van inwoners die zelf de schouders er onder zetten, maken vooral kleine kernen tot krachtige gemeenschappen", vult CDA-fractievoorzitter Maria de Jong-Middelkoop aan. Na het rondje Kedichem gaat de fractie rond 20:00 uur in gesprek met de inwoners. Om 20:30 uur wordt de open vergadering afgerond met een rondleiding in het Zorghuis. De CDA-fractie vertrekt om 19:30 uur vanaf het Zorghuis Kedichem aan de Koningin Wilhelminalaan 46. Inwoners van Kedichem die mee willen lopen zijn van harte welkom en kunnen zich op 4 december tegen 19:30 uur melden bij het zorghuis. Graag vooraf aanmelden via info@cdavijfheerenlanden.nl.


Bas wint ballonvaart

regio • Tijdens de Kinderboekenweek maakten alle jonge bezoekers van Bibliotheek AanZet kans op een ballonvaart voor vier personen. Iedereen van 6 tot en met 12 jaar die meedeed aan activiteiten kon zijn of haar e-mailadres achterlaten om kans te maken. Inmiddels is de winnaar bekend. Bas Verzee nam vorige week samen met zijn broertje en moeder de prijs in ontvangst in Bibliotheek Alblasserdam. Zij zweven binnenkort in een luchtballon over Nederland.


Presentator RTV Utrecht naar RTL

regio • Anita Sara Nederlof vertrekt als presentator van RTV Utrecht en gaat aan de slag bij RTL. Nederlof wordt de nieuwe presentator van het RTL Nieuws van 19:30 uur. Vanaf 2 januari 2020 presenteert zij samen met Antoin Peeters het belangrijkste nieuws op RTL. Nederlof volgt Merel Westrik op.