Inspectie lovend over Passend Onderwijs in regio

regio • Samenwerkingsverband Driegang is in de achterliggende periode onderzocht door de inspectie van het onderwijs. In dit reguliere vierjaarlijkse onderzoek heeft de inspectie geconstateerd dat het samenwerkingsverband er meer dan voldoende in slaagt om Passend Onderwijs te realiseren. Dit Passend Onderwijs wordt op zo'n negentig (speciale) basisscholen in de regio vormgegeven aan meer dan 15.000 leerlingen. De scholen van het samenwerkingsverband liggen in de zes gemeenten Vijfheerenlanden, Molenlanden, Hardinxveld-Giessendam, West-Betuwe, Altena en Gorinchem.

De inspectie concludeert na een uitvoerig onderzoek dat de SWV Driegang erin slaagt om passende ondersteuning voor leerlingen snel te realiseren. Er wordt op een effectieve manier samengewerkt en de lijnen zijn kort. Bij dit alles houdt het samenwerkingsverband de kwaliteit scherp in de gaten en stuurt bij waar dat nodig blijkt.

Daarbij roemt de inspectie het ondersteuningsplan en noemt dit een voorbeeld voor andere samenwerkingsverband. Dit met een website die actueel en duidelijk is levert van de inspectie ook een pluim voor communicatie op.

q www.driegang.nl/over-driegang/ondersteuningsplan


Black Friday bij Riveer

regio • Zwart reizen met de veerpont? Dat kan aanstaande vrijdag eenmalig zonder dat het gedoe oplevert. Want ook Riveer doet mee aan koopjesfestijn Black Friday. Op 29 november kunnen reizigers exclusief via de Riveer app profiteren van een gratis overtocht op één van de veren.

De app nog niet gedownload? Doe dat nu alvast en maak tijdens Black Friday gebruik van het speciale actieticket. Deelnemers ontvangen de code voor het gratis pontkaartje aan het einde van deze week via een melding in de app. Zorg daarom dat de meldingen aan staan. Actievoorwaarden: code eenmalig geldig via Riveer app; alleen te gebruiken op vrijdag 29 november voor een enkele reis geldig op alle trajecten (met uitzondering van de watertaxi).