• V.l.n.r.: Hans Hooft, Lynn van den Berg en Gerard Steenveld.
• V.l.n.r.: Hans Hooft, Lynn van den Berg en Gerard Steenveld. Foto: Dick Aanen

Asperens Top-2000 dansfeest in Geofort

herwijnen/asperen • In de zogenaamde kazernestraat op het Geofort in Herwijnen wordt op zaterdag 14 december een groot Top-2000 dansfeest gehouden voor de inwoners van Asperen en omgeving. Er is in deze sfeervolle ambiance plek voor ongeveer 150 bezoekers.

Gerard Steenveld uit Asperen is samen met Daphne Ploeg één van de initiatiefnemers van het feest. "Het idee van een dansfeest is ontstaan tijdens een gezellig samenzijn met vrienden. Wij kwamen tot de conclusie dat vanaf het moment dat de herfst begint tot aan de lengte er in ons dorp niets wordt georganiseerd. Door de medewerking van Geofort hebben we alle ingrediënten in huis om er een geweldig feest te organiseren. Met als doel om de inwoners van Asperen, Herwijnen en alle dorpen in de omgeving een mogelijkheid te geven een gezellige avond te hebben."

Daphne Ploeg en Rogier van Lieshout treden deze avond op als dj. Ze ouderwetse vinyl singletjes draaien uit die 'goeie ouwe' discotijd van de jaren zeventig en tachtig. "Van Abba tot ZZ Top, van AC/DC tot Queen en alles wat daartussen zit", zegt Gerard. "Dus het is allemaal heel herkenbare en dansbare en tijdloze muziek."

Veel sfeer

Horecamanager Hans Hooft en sales- en eventmanager Lynn van den Berg waren graag bereid mee te werken aan de organisatie van het feest. Het 3,5 hectare grote forteiland is een bijzonder inspirerende omgeving met een groot contrast tussen het oude forteiland met al haar charme en de state-of-the-art geo-techieken met alle innovatieve kenmerken. Volgens Hooft is het daarom een ook een ideale locatie voor vergaderingen, afdelingsuitjes, klantendagen, workshops en brainstorm- en heisessies. "We hebben hier een locatie die uit zichzelf al heel veel sfeer heeft. Niet alleen het fort zelf, maar ook de andere zalen bieden heel veel mogelijkheden voor allerlei bijeenkomsten. Het is een mooie mix van buiten en binnen. Alle faciliteiten zijn aanwezig en we beschikken over een professioneel team."

Bezoekers

Er komen jaarlijks zo'n 60.000 volwassen bezoeker en 15.000 schoolkinderen naar het Geofort. Daarnaast biedt de locatie onderdak voor veel zakelijke bijeenkomsten, ook nog eens goed voor 35.000 mensen. "Geofort ontvangt geen structurele subsidie. Dus we kunnen niet alleen blijven bestaan van de museumkaartjes. Maar alles wat we extra verdienen komt ten goede aan het museum."

Het Top-2000 dans feest in het Geofort begint om 20:00 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn vanaf heden verkrijgbaar via de website van het fort. Vol=vol. Er kan drank worden gekocht met drankmunten.


q www.geofort.nl/dansfeest