Asperen blijft koploper na winst op ASH

asperen • Asperen blijft in de onberekenbare 4e klasse D nog altijd de ongeslagen koploper. Ook ASH trok in Asperen aan het kortste eind. De thuisploeg won met 3-0.

Over titelaspiraties wil trainer Jaap van Hattem zich nog niet uitspreken. "Ons eerste doel is het winnen van de eerste periode, daarna zien we wel verder", zei Van Hattem. "Brakel stond vorig jaar tien punten voor en die werden ook geen kampioen. En in deze klasse ligt het allemaal te dicht bij elkaar om voorbarige conclusies te trekken", blijft de coach voorzichtig.

Volgens ASH-trainer Ron Laros was de zege van Asperen geflatteerd. "Wij hebben voor ons doen veel kansen gekregen, maar wij maken ze niet. En Asperen heeft een prima voorhoede. Zij gingen veel beter met de kansen om. Verder vond ik het verschil niet zo groot."

Asperen kwam al vroeg op voorsprong toen Gerard Breider doelman Tobi Bambacht klopte. Hans van Kranenburg was namens de ploeg uit Hellouw nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar hij raakte de paal.

"Asperen deed het ook wel goed. Ze spelen simpel en zoeken heel snel hun sterke aanvallers. En ze hebben een goede keeper", zei Laros. Een kwartiertje voor tijd kwam Asperen via opnieuw Breider op 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. De 3-0 van Carlo van Santen was voor de statistieken.