SVS'65 slacht Unitas bij rentree Looijen

gorinchem • De rentree van Willem Looijen bij SVS'65 ging niet onopgemerkt voorbij. De spits nam bij de eclatante 2-8 overwinning bij Unitas liefst vier treffers voor zijn rekening.

"De hele ploeg gaat beter spelen als Willem er bij is", zei trainer José van de Ven. "Willem is ook als aanspeelpunt belangrijk. En hij kreeg er vandaag ook een aantal heel mooi klaar gelegd. Dan is het voor hem een koud kunstje om die kansen af te maken."

SVS'65 nam al vroeg afstand van Unitas. Bart van Andel en twee keer Looijen zorgden binnen twintig minuten voor een riante Spijkse voorsprong. "En dat is ook wel eens anders geweest. Normaal krijgen wij de eerste kansen en scoort onze tegenstander de 1-0. Nu waren onze eerste drie kansen meteen raak", zag Van de Ven. Na de 0-4 van Maikel van Schaften deed de thuisploeg uit een strafschop iets terug.

Na rust bouwde Spijk de score verder uit en leek het hard op weg naar de dubbele cijfers. Via weer twee keer Willem Looijen, de tweede treffer van Bart van Andel en een doelpunt van aanvoerder Ferdi Scheurwater stond er halverwege de tweede helft al 1-8 op het scorebord. SVS'65 slaagde er echter niet in verder uit te lopen. Alleen Unitas wist nog één doelpunt te maken. "Zij hadden er ook nog wel drie of vier meer kunnen maken", vond Van de Ven. "Maar wij hadden ook makkelijk de dubbele cijfers kunnen halen. Dus dit is een prima overwinning. Nu moeten we zorgen dat we voor de winterstop nog een paar punten zien te pakken."