Sc Everstein niet langs DVSU

utrecht • Hoewel zowel DVSU als SC Everstein voldoende kansen kregen om te scoren, eindigde het duel in 0-0. Voor rust was de thuisploeg beter, maar doelman Jeffrey Burgers was een rots in de branding. Na de pauze was sc Everstein heer en meester. Halverwege de tweede helft werd een speler van de thuisclub met een rode kaart uit het veld gestuurd. SC Everstein kreeg de mooiste kansen. Simon van Zante knalde de bal op de paal en werd kort daarna onderuit gehaald. Omdat Van Zante dit seizoen al twee strafschoppen had gemist, mocht Robbie de Roos het vonnis voltrekken, maar ook hij slaagde er niet in te scoren. Diep in blessuretijd kreeg Yently Lemmer de bal op een presenteerblaadje van Wessel Bergshoeff. Het paste in het beeld van de wedstrijd dat de aanvaller de opgelegde kans aan zich voorbij liet gaan.

Haaften haalt uit

haaften • In een heuse degradatiekraker boekte Haaften een even broodnodige als ruime zege op concurrent TSVV Merlijn uit Tilburg: 5-1. Haaften-trainer Bart Fransen was bijzonder opgetogen. "Dit is heel prettig. We wisten dat we moesten en konden winnen vandaag, maar dan moet het nog wel gebeuren." Haaften nam voor rust een 2-0 voorsprong door een vroeg én een laat doelpunt. Thijmen Gerringa opende na drie minuten de score. Vlak voor rust scoorde Kevin Snoek de 2-0. De 3-0 van Jordy Perdon na rust kwam niet ongelegen. "Want zij maakten daarna de 3-1 en gingen verder naar voren spelen. Dat speelde ons met spelers als Thijmen Gerringa in de kaart", zei Fransen. Haaftens topscorer Gerringa maakte zelf de beslissende 4-1. Mats van Velzen maakte er ook nog 5-1 van.

Vuren onderaan

wijk en aalburg • Vuren behaalde dankzij een 1-1 gelijkspel bij NOAD'32 een verdienstelijk punt, maar vindt zichzelf ondertussen wel terug op de laatste plaats van de 3e klasse D.
"En dat is duidelijk anders dan onze ambities vóór dit seizoen", zei trainer Ron Vlot. "Maar die ambities lopen soms spaak. We hebben een paar keer onnodig punten laten liggen, maar de laatste weken spelen we prima. We missen echter wel steeds spelers die voor ons belangrijk zijn. En dan is 1-1 bij NOAD'32 een prima resultaat. Al hadden we vandaag gewoon kunnen en moeten winnen. En met zes punten meer hadden we er heel anders voor gestaan." Luuk van der Vliet opende namens Vuren al vroeg de score. Na rust kwam de thuisploeg uit een terechte strafschop langszij. Vuren raakte nog twee keer de paal, maar bleef steken op een gelijkspel.

Herovina niet langs tien man Kerkwijk

herwijnen • Herovina-trainer Glenn Calor kon niet ontevreden zijn over het spel van zijn ploeg in de wedstrijd tegen Kerwijk. "Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen. Ik kan mijn spelers niks verwijten", was de conclusie van Calor na het 2-2 gelijkspel tegen een tegenstander die ruim een helft met tien man speelde.
Herovina nam via Coen de Ridder al vroeg de leiding, maar Kerkwijk maakte al snel de 1-1. Nog voor rust werd een speler van de gasten weg gestuurd, maar ook tegen tien man kon Herovina het niet bolwerken. Een kwartier voor tijd viel via Jesse van Vliet de 2-1. Het was niet genoeg voor de overwinning, want uit een strafschop maakten de gasten in de slotfase toch nog de gelijkmaker: 2-2.