• Een sprookje bij LingeFilm: 'Aladdin'.
• Een sprookje bij LingeFilm: 'Aladdin'. Foto: Daniel Smith

Thriller, drama en een sprookje bij LingeFilm

18 nov 2019, 22:04

geldermalsen • LingeFilm heeft voor haar bezoekers deze week een divers programma: een Argentijnse thriller, een Belgisch drama en een sprookje.

Komende week laat LingeFilm zoals gebruikelijk gevarieerde films zien: de Argentijnse film 'La Quietud' op vrijdag 22 november om 20:30 uur en op woensdag 27 november om 20:00 uur. Alle etterende familiegeheimen van het gezin dat in het familie-landhuis La Quietud woont, zijn te zien. 'De Patrick' op zaterdagavond 23 november om 20:30 uur neemt bezoekers mee naar de naturistencamping, die wordt beheerd door Patrick en zijn ouders. De live-action film 'Aladdin' is twee keer te zien op zondag 24 november: om 11:00 uur de autisme-vriendelijke versie (Nederlandstalig) en om 14:30 uur de oorspronkelijke versie met Nederlandse ondertitels.

'La Quietud' is een Argentijns drama met thriller-elementen. De stilte (la Quietud) uit de titel verwijst naar de naam van het familie-landhuis waar de film zich voornamelijk afspeelt rondom twee zussen, hun moeder en hun vader die stervend is. De intriges verlopen zeker niet stilletjes. Integendeel, kijkers worden blootgesteld aan diverse duistere familiegeheimen. En er blijken relaties tussen deze schatrijke familie en de Argentijnse junta.

'De Patrick' gaat over een naturistencamping. Patrick woont daar samen met zijn ouders. Hij is zijn hamer kwijt, en hij is volop bezig om hem terug te vinden. Het is namelijk niet alleen zijn favoriete gereedschap bij het maken van designmeubels, maar mogelijk is er een misdaad gepleegd met de hamer. Als zijn vader overlijdt, kan hij dan zijn vader opvolgen zonder hamer?

'Aladdin' is de nieuwe live-action film. Het verhaal van deze klassieker is bekend: Aladdin doet zich voor als prins Ali om de hand van prinses Jasmine te winnen, en wordt hierbij geholpen door de geest uit de lamp. Door de prachtige kleuren, de glanzende stoffen, de Oosterse gebouwen wanen bezoekers zich al snel in Duizend-In-Een-Nacht.

De films zijn te zien bij LingeFilm in De Pluk in Geldermalsen. De entree bedraagt 8 euro, met LingeFilm FanPas 5,50 euro. Kids-films: entree 6,50 euro, met LingeFilm FanPas 4 euro.


q www.lingefilm.nl