• Een blik onder water bij de Schaapskooi.
• Een blik onder water bij de Schaapskooi.

Een visuele reis onder water

18 nov 2019, 21:29

schoonrewoerd • In natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd wordt donderdag 21 november een filmavond gehouden.

De avond begint om 20:00 uur, de toegang is gratis. Er wordt deze avond een verloting gehouden. Te gast zijn Arthur de Bruin en Matthijs de Vos, die vooral onder water filmen. Hun werk is onder andere te zien in het EO programma 'Natuur in de DELTA' en de nieuwe EO serie 'De Wildernis onder water'.

Arthur de Bruin en Matthijs de Vos weten als geen ander dat er zich onder de waterspiegel de prachtigste dingen afspelen. Hun bedrijf Blikonderwater levert foto's en film voor diverse projecten. "Het is fantastisch om een wereld, die voor veel mensen totaal onbekend is, te belichten en je te begeven in een compleet andere wereld, waar je te gast bent bij haar bewoners. Het is een absolute uitdaging om bijzonder gedrag van vissen te fotograferen en precies op de juiste tijd op de juiste plaats te zijn en dan ook nog eens je materiaal volledig te beheersen en de momenten vast te leggen. Eenmaal onder water begeef je je in een totaal andere sfeer, het licht speelt via het oppervlakte, het geluid is gedempt. "

De verborgen wereld langs en onder de waterspiegel van heldere sloten, beken, rivieren en plassen is adembenemend mooi. De weelderige begroeiing, de waterbeestjes en de vissen hebben allemaal hun eigen plek en hun eigen verhaal in het onderwaterlandschap, zo zegt het duo. Ze nemen de bezoekers deze avond met hun films en fotografie mee naar de bijzondere onderwaterbewoners. Een visuele reis onder water.


q www.natuurcentrum.nl