Topteam D.I.S.C. haalt maximale winst Wennekes deelt de punten

19 nov 2019, 02:00

rumpt • In Rumpt werden dit weekend twee wedstrijden gespeeld in de Eredivisie biljarten. DISC BV pakte de maximale winst tegen 's Lands Welvaren uit Kwadendamme, Wennekes deelde de punten met Horna.

De belangrijke punten om de plaatsen 5 t/m 8 werden bijna allemaal in Rumpt gehouden. Topteam Carambole D.I.S.C. deed de beste zaken en behaalde met twee keer 4-2 de volle winst.

D.I.S.C.

Gerrie van Eck moest in het ankerkader 47/2 beginnen tegen de sterke Peter de Bree. Van Eck wist geen potten te breken en kon niet op gang komen.

Frank Vermeulen was meteen scherp tegen Danny Walhout en scoorde in het ankerkader 71/2 in de tweede beurt direct een serie van 129. Een paar caramboles voor de eindstreep maakte hij een domme fout, maar het gat was groot genoeg om Walhout in vier beurten te verslaan.

Zakelijk

Marco Kivits speelde een zakelijke partij tegen de Belg Johan Devos. Nadat Kivits een gat had geslagen, speelde hij een tactisch spel. In de tweede omloop veranderde er weinig. Kivits wist wederom de Belg Devos op afstand te houden en Vermeulen deed hetzelfde met Walhout. De dubbele overwinning was hiermee een feit.

Wennekes

Topteam Wennekes had het zwaar tegen het sterke Horna uit Hoorn: 2-4 en 6-0. Jim van der Zalm startte goed in het 47/2 met een serie van 43. Maar Germ Bot maakte de partij in de tweede beurt direct uit met een serie van 200.

Ruim

Ian van Krieken wist zijn partij ruim te winnen van Jordy-Branco de Jong. In het bandstoten speelde Lyon Megens tegen Leo Koomen. Koomen stuurde Megens van het kastje naar de muur. In de tweede omloop behaalde Topteam Wennekes de volle winst. Jim van der Zalm liet De Jong ruim achter zich. Van Krieken zette de sterke Germ Bot aan de kant en Lyon Megens wist met mooi spel zijn matige partij uit de eerste ronde om te zetten in een bandstootpartij van klasse. Dit leidde tot een fraaie 6-0 overwinning.