• Aanvalster Laura van den Brom speelde een sterke wedstrijd.
• Aanvalster Laura van den Brom speelde een sterke wedstrijd. Foto: Kimberly de Pater

Waterpoloërs prima op dreef

19 nov 2019, 01:55

den haag • De dames van De Linge/PCG speelden zaterdag een uitwedstrijd tegen Waterpolo Den Haag in het Hofbad. De Linge/PCG ging na een stroeve start met de volle winst naar huis: 6-11.

In de openingsminuten van het duel lieten de gasten zich nog verrassen door de thuisclub. Ze kregen in het begin van de eerste periode twee snelle doelpunten tegen, waardoor de stand 2-0 kwam te staan in het voordeel van de Haagse dames.

Strijd

De Linge/PCG liet echter niet over zich heen lopen en gingen voluit de strijd aan. Kimberly de Pater was vanaf de midvoorpositie goed op dreef en Lupi Lopez Caridad wist wederom het doel van de tegenstander te vinden. Dat leidde tot zes doelpunten achter elkaar in het voordeel van de dames uit Leerdam/Gorinchem.

Hattrick

Den Haag kon hierna nog een keer scoren, maar Merel van der Veen sloeg toe met een knappe hattrick en bracht daarmee de stand op 3-9.

De dames van De Linge/PCG bleven verdedigend goed spelen en waren ook aanvallend te sterk voor Den Haag. De stand werd uiteindelijk 6-11 voor De Linge/PCG en daarmee boekten de gasten een knappe overwinning op hun directe concurrent.

Doelpuntenmakers De Linge/PCG: Merel van der Veen 4, Lupi Lopez Caridad 4 en Kimberly de Pater 3 treffers.

Sterke overwinning heren

In Katwijk boekten de waterpoloheren van de Linge/PCG een belangrijke overwinning. Tegen het plaatselijke ZPC Katwijk werd overtuigend met 10-14 gewonnen.

ZPC Katwijk werd voor de start van de competitie gezien als één van de voornaamste concurrenten voor de titel. De ploeg heeft de laatste weken echter veel punten verspeeld.

Afstand

Meer dan genoeg reden voor de Gorinchems – Leerdamse combinatie om er alles aan te doen om Katwijk nog verder op afstand te zetten. In het eerste deel van de wedstrijd leek De Linge/PCG de betere ploeg, maar Katwijk slaagde er desondanks meerdere keren in om de leiding te nemen. Vooral met schoten van grote afstand was de thuisploeg trefzeker.

Fraaie treffers

De Linge/PCG speelde sterk vanaf de midvoorplaats, vanaf die positie zorgde Thijs Uittenbogert voor enkele fraaie treffers. Tegen het eind van de wedstrijd leek het verzet van de thuisclub toch gebroken. De Linge/PCG kon in die fase dan ook uitlopen naar een ruime 10-14 overwinning.

ManMeer!-Cup

Volgende week speelt de Linge/PCG op vrijdagavond in Dordrecht voor de ManMeer!-Cup tegen eerste divisionist MNC Dordrecht. Deze uitwedstrijd begint om 21:30 uur.

Doelpuntenmakers voor De Linge/PCG: Oscar Visser, Victor Visser en Thijs Uittenbogert allen 3, Menno Cloostermans en Lennart van Wieren beiden 2, Tjerk Noorduyn 1 treffer.