Everstein knikkert Meerkerk uit beker

19 nov 2019, 01:25

meerkerk • In de reguliere speeltijd van het midweeks gespeelde bekerduel hielden SV Meerkerk en SC Everstein elkaar in balans: 1-1.

De gasten plaatsten zich voor de volgende ronde door de strafschoppenseries in hun voordeel te beslissen.

Vrijaf

Beide trainers hadden tal van spelers vrijaf gegeven. Namens de thuisclub had Gerrie Schaap drie 17-jarigen speeltijd gegeven, terwijl collega Remko Versteeg met slechts drie basisspelers aantrad. In een open wedstrijd was SC Everstein de hele wedstrijd wat meer aan de bal. Over en weer regende het kansen. Het benutten daarvan was, mede door een aantal goede reddingen van beide keepers, in de eerste helft een té grote opgave.

Steekpass

Vlak na rust gaf Yently Lemmer een bekeken steekpass op Guillermo Ooft, die er nu wél raad mee wist: 0-1.

Pal daarna kwam SV Meerkerk weer op gelijke hoogte toen Floren Streefkerk de bal uit de tweede lijn in de kruising knalde: 1-1. Nadien mikte Victor Snoek (SC Everstein) de bal uit een vrije trap op de lat. Aan de andere kant miste Sander Slob een prima mogelijkheid om de wedstrijd voortijdig te beslissen.

Strafschoppen

In de strafschoppenserie misten David Versluis (SV Meerkerk) en Victor Snoek (SC Everstein).

Bij een tussenstand van 5-5 kwam Luuk van der Leun (SV Meerkerk) niet tot scoren, terwijl Arjan Cornelissse de gasten daarna naar de volgende ronde schoot.

Peter Verbeek