• De Bazuin begint met een opstaporkest.
• De Bazuin begint met een opstaporkest. Foto: Sjoerd van Reenen

De Bazuin begint met opstaporkest

18 nov 2019, 15:54

leerdam • De Bazuin Leerdam volgt landelijke trend en springt in op behoefte naar opstartorkesten voor (jong)volwassenen.

Wie kent ze niet, mensen die zeggen: 'Had ik vroeger maar een muziekinstrument leren bespelen…ik vind het zo jammer dat ik dat niet kan!' Maar ook op latere leeftijd kan nog prima geleerd worden om een instrument te bespelen? Helaas is de drempel soms hoog voor (jong)volwassene om zich aan te melden. Vaak zitten deze beginnende muzikanten immers als 'reus' tussen kinderen van jonge leeftijd. Om die drempel te verlagen is er een landelijke trend waarneembaar, waarbij er steeds meer oog komt voor de 'oudere leerling' en opstartorkesten worden gestart, speciaal voor deze doelgroep. Ook De Bazuin Leerdam gaat starten met zo'n opstartorkest, waarbij deelnemers dus tussen leeftijdsgenoten leren samenspelen.

Hoe werkt het?

In december start De Bazuin met drie gratis en vrijblijvende introductieavonden, waarbij er kennis wordt gemaakt met de vereniging, de verschillende instrumenten, docenten en dirigente van het orkest. Uiteraard mogen alle instrumenten uitgeprobeerd worden. Na deze kennismakingsavonden maken deelnemers de keuze of ze door willen en op welk instrument. Na de jaarwisseling wordt dan echt begonnen met het samenspel in het orkest.

De kennismakingsavonden zijn op vrijdag 6, 13 en 20 december, steeds vanaf 19:30 uur in De Hoeksteen aan de Koningin Emmalaan 41 in Leerdam. Muzikanten zijn op elk moment welkom bij De Bazuin, maar de vereniging vraagt toch aan geïnteresseerden om zich aan te melden via onderstaande website. Aanmelden is handig, want dan kan er rekening worden gehouden met muzikale voorkeur(en), is er een plekje gereserveerd en kan er met elkaar gecommuniceerd worden als dat nodig is. Beginnend muzikanten die niet alle kennismakingsavonden aanwezig kunnen zijn, zijn ook welkom.


q www.debazuinleerdam.nl/actueel/ojv/