De Verlosser?

18 nov 2019, 16:22

Ik hoorde over de nieuwe burgemeester en dacht meteen, WIE? Sjors Fröhlich? De naam niet helemaal onbekend natuurlijk vanwege zijn mediabekendheid en, als fanatiek Tour de France volger, kende ik hem als commentator. Dus ik bel even een goede vriend die Motárd is bij de Tour om wat info te krijgen. Het bleek dat hij Sjors aardig wat keren op de motor had gehad. "Gezellige kerel, kan je goed een borreltje mee drinken en goed in zijn werk ook, wist heel veel over de Tour en de renners. Hoefde eigenlijk niet zo in de belangstelling te staan, een redelijk bescheiden kerel." Dus, ook al omdat hij bij de radio zijn werk naar mijn mening best goed deed én hij komt uit Schoonrewoerd dus je zou zeggen, beter kan je het niet hebben! Maar politiek is nu precies hetgeen wat in de grond goede mensen volkomen kan veranderen, ja corrumperen zelfs. Je hoeft maar in de Gemeenteraad rond te kijken en je ziet de levende bewijzen. Niet allemaal slecht natuurlijk maar ze zijn er wel hoor. Ik ken ze. En voor onze 'Papa Sjors' komen er zware tijden aan. Dat gaat pas beginnen met de verkoop van Eneco en de schadeclaim van Niemans. Maar goed, de man lijkt me oprecht en van goede wil dus voorlopig krijgt hij mijn zegen en vertrouwen. En dat we hem maar lang mogen hebben, 'DV', zoals een bekend SGP raadslid uit Schoonrewoerd die ik respecteer zou toevoegen. Maar ik hoop dat al die aandacht en persoonsverheerlijking van afgelopen week éénmalig was. Het is tenslotte ook gewoon een mens.

Pim van Santen
Leerdam


Veer Herwijnen week uit de vaart

regio • Vanaf maandag 25 november gaat de veerpont tussen Brakel en Herwijnen een hele week uit de vaart. De reden hiervoor is de wettelijk verplichte vijfjaarlijkse keuring. Dit kan alleen als de pont op het droge ligt. De dienstregeling zal op maandag 2 december weer worden hervat.

Er wordt van 25 november tot en met 1 december geen alternatieve pont ingezet op de route. Reden is dat de enige veerpont die hiervoor in aanmerking zou kunnen komen momenteel door de eigenaar langdurig wordt verhuurd aan derden. Er is geen andere kant-en-klare veerpont die dit traject zou kunnen varen. De verbinding Brakel-Herwijnen is een unieke verbinding. Een veer van elders laten komen, geschikt maken om af te meren op de stoepen, personeel leren invaren op een ander schip: het is een zeer kostbare zaak. Helaas is de onderneming daarnaast ook afhankelijk van de keuringsinstanties, de beschikbaarheid van de werf en alle andere partijen die gedurende dit onderhoud ingezet moeten worden. Dit zorgde ervoor dat de keuring niet gedurende een schoolvakantie kon vallen. Voor scholieren en forenzen die normaal op de (brom)fiets bij Brakel overvaren, kan het veer Woudrichem-Gorinchem een goed alternatief zijn. Abonnement of 25-rittenkaart van Brakel zijn de hele week geldig op deze en alle andere ponten van Riveer.