• Legofreaks en leden van Ichtus in de studio bij SRC FM.
• Legofreaks en leden van Ichtus in de studio bij SRC FM. Foto: aangeleverd

Lego bouwen voor Wit-Rusland

19 nov 2019, 09:46

leerdam • Jeugdvereniging Ichtus houdt op zaterdag 30 november in samenwerking met de Legofreaksleerdam het Lego Winterfeest. Met deelname aan de activiteiten dragen bezoekers een financieel steentje bij aan de werkvakantie naar Wit-Rusland.

In de zomer van 2020 hoopt jeugdvereniging Ichtus op werkvakantie te gaan naar Wit-Rusland. De groep wil hiervoor geld inzamelen door middel van een aantal acties, waaronder het Lego Winterfeest.

Het Lego Winterfeest vindt plaats in gebouw Maranatha aan de J.A. Burgerstraat in Leerdam. De entree is gratis. Kinderen kunnen van 9:00-17:00 uur vrij bouwen met 250 kilo Lego en Duplo. Het is ook mogelijk om te racen met bestuurbare technische legovoertuigen en mee te bouwen met de Legofreaks in een alternatief glazen huis aan hun project 2020. Dit wordt een enorm object van ruim 12.000 legostenen.

Dit zogenoemde stadhuis wordt vervolgens deel van het diorama van de Legofreaksleerdam, dat op 28 en 29 februari 2020 tijdens hun jaarlijks legofeest, ook in Maranatha, zal plaatsvinden. Om mee te bouwen aan dit enorme stadhuis is het belangrijk om vooraf het inschrijfformulier in te vullen op de website van Legofreaksleerdam. Voor sommige tijden is de inschrijving al vol.

Verder is er een enveloppenkraam en meer winacties waar leuke legoprijzen te winnen zijn. De opbrengst gaat uiteraard naar het project van Ichtus. De 'werkvakantiegangers' gaan een zomerkamp voor kinderen organiseren, voedselpakketten brengen en klusjes doen bij mensen in grote armoede, en helpen bij de verbouwing van ruimtes voor sociale activiteiten. Meer informatie over het project is te vinden bij de infostand die ook in Maranatha staat opgesteld. Om bekendheid te geven aan het project waren de Legofreaks en een aantal leden van Ichtus donderdag te gast bij SRC FM in Culemborg. Hier vertelden ze in de radio-uitzending over het Lego Winterfeest en de werkvakantie. Op de Facebookpagina zijn alle acties te volgen.

Om 17:30 uur start een gezamenlijke maaltijd met een knipoog naar Wit-Rusland. Wie wil aanschuiven, kan het aantal personen doorgeven via ac.ichtus@gmail.com. Kosten zijn 5,00 euro voor volwassenen; voor kinderen tot 12 jaar 2,50 euro. Vanaf 19:00 uur kan iedereen van 16-99 jaar met de Lego spelen.

q lst.nl/project/wit-rusland-shkuntiki

q legofreaksleerdam.nl