• Sil van Putten is weer terug bij Heukelum.
• Sil van Putten is weer terug bij Heukelum. Foto: Jeroen de Bruin

Sil van Putten terug bij Heukelum

19 nov 2019, 01:22

heukelum • Na tien maanden blessureleed maakte Sil van Putten vorige week tegen Pelikaan zijn rentree in de basis van Heukelum. "De angst zit er nog steeds een beetje in."

In januari scheurde Sil van Putten in het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup vanuit het niets zijn achillespees. "Ik heb verder nooit ergens last van gehad en dan geeft zo'n zware blessure wel een knauw aan je zelfvertrouwen. Het is ook heel moeilijk te bepalen wanneer je weer mee kunt doen. De fysiotherapeut kan op het eind weinig meer doen. Je moet echt zelf die stappen zetten." Het gaat steeds een beetje beter met Van Putten, die met zijn basisplaats weer een nieuwe stap zette. Een stap waar eigenlijk heel Heukelum op zat te wachten.

Niet denderend

De prestaties zijn dit seizoen nog bepaald niet denderend en Heukelum hangt onderin de 2e klasse F.

"Ik zal de laatste zijn die zegt dat dat komt, omdat ik er niet bij ben", zegt Van Putten. "We hebben last van meer blessures. Het gaat nu de goede kant op. En als we compleet zijn, denk ik best dat we wat kunnen. Maar we moeten nog wel groeien. We zijn een hoop ervaring kwijt geraakt en dat is aangevuld met goede, maar jonge spelers."

Die groei is nodig ook, want zaterdag wacht de belangrijke ontmoeting met concurrent Sleeuwijk. "Het moet wel anders dan het tot nu toe ging. We moeten beseffen dat je in ieder geval hard moet werken. En dan kun je ook met slecht voetbal punten pakken. Het hoeft niet altijd mooi te zijn."

Maarten van Hoogevest