• Jeffrey Wolf stuit topscorer Sander de Bont.
• Jeffrey Wolf stuit topscorer Sander de Bont. Foto: Jeroen de Bruin

Kranig Haaften nipt onderuit tegen ONI

haaften • Hekkensluiter Haaften weerde zich thuis kranig tegen de ongeslagen koploper ONI. Na een vroege achterstand maakte Thijmen Gerringa al snel gelijk. Ook na de 1-2 ruststand bleef in de tweede helft lang een verrassing mogelijk. In de spannende slotfase hield koploper ONI de winst toch vast.

Haaften-trainer Bart Fransen was trots op zijn equipe: "Er is enorm gestreden. Ik houd aan deze wedstrijd een veel beter gevoel over dan aan de nederlaag bij NEO'25. We hebben bijna het maximale gepresteerd. Alleen kreeg Haaften te weinig. Ook hun trainer vond dat ONI met 1-2 winst goed was weggekomen."

De Bossche ONI-trainer Frank Kusters was inderdaad bepaald niet tevreden over zijn team: "In dit soort duels kan ONI alleen van zichzelf verliezen. Vandaag waren we te gemakzuchtig."

Solo

Al na acht minuten kwam Haaften achter. Floris Wouters ging in een solo een man voorbij en scoorde met een laag diagonaal schot: 0-1. Vijf minuten later was het echter alweer gelijk. Thijmen Gerringa brak op links door en met een laag schot maakte hij al zijn achtste competitiedoelpunt: 1-1. Na een misser van verdediger Paul van Zon ontsnapte ONI zelfs aan een achterstand. Thijmen Gerringa kon alleen doorbreken, maar ditmaal mikte hij te hoog. Halfweg de eerste helft kregen de gasten ook een mooie kans, maar Jaap van der Waarden mikte eveneens te hoog. Defensief hield Haaften onder de continue pressie van ONI stand en op de uitvallen van de thuisclub had een laconiek ONI onvoldoende grip. Bij een uitbraak samen met Jordy Perdon trof Thijmen Gerringa het zijnet.

Achterstand

Tien minuten voor rust moest Haaften toch een nieuwe achterstand incasseren. Een solo van Jessy Gire werd eerst nog gestuit, maar Jaap van der Waarden benutte de volgende schietkans wel: 1-2. Ook na de thee viel ONI steeds aan, maar zonder te scoren. Acht minuten na de pauze werd ONI opnieuw door een snelle Haaften-uitval verrast. De net ingevallen Jelle van Zuijdam bediende Thijmen Gerringa. Die ging de keeper voorbij, maar struikelde voordat hij kon afronden. Aan de overzijde bleef ook de derde ONI-treffer uit. Bij een doorbraak van Sander de Bont bracht Michel den Braber knap redding. Zelfs had Den Braber zijn sterke partij na een imposante solo kunnen bekronen, maar hij schoot na een lange dynamische rush de bal net over het doel. Een tweede gele kaart kostte Jeffrey Wolf in de extra tijd ook nog rood, zodat Haaften het duel met tien man afsloot. "Jammer dat we zo niet ongeschonden uit deze wedstrijd komen, maar Haaften heeft het vandaag prima gedaan", vond Haaftens trainer Bart Fransen.