Ook raad West Betuwe trots op zijn boeren

west betuwe • Een meerderheid van de gemeenteraad van West Betuwe steunde vorige week een motie van het CDA waarin waardering wordt uitgesproken voor het werk van de boeren.

Fractievoorzitter Dittie van Zee benadrukte nog eens met hoeveel passie boeren bezig zijn met het produceren van voedsel, het onderhouden van de natuur en hoeveel liefde zij hebben voor hun dieren. "Het is onwenselijk dat onze boeren gedwongen zijn hun bedrijf te moeten verplaatsen ten behoeve van wetgeving met betrekking tot de stikstofreductie." De motie roept op om het gevoel van de raad over te brengen bij Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland.

De fractie van GroenLinks stemde tegen. Fractievoorzitter Andrea Zierleyn: "Natuurlijk zijn wij trots op de boeren van West Betuwe. Maar we zijn ook trots op onze leraren, trots op onze bouwers en trots op onze verplegers." Zierleyn vindt de motie getuigen van symboolpolitiek. "Vele kabinetten hebben deze situatie de afgelopen tientallen jaren veroorzaakt door hun kop in het zand te steken en de problematiek af te schuiven. Boeren verdienen een eerlijke prijs voor hun producten en regels die niet om de haverklap veranderen en vervolgens weinig opleveren. We zien nu allemaal dat er iets mankeert aan het systeem. Laten we daar iets aan doen. Het is bewezen dat ook in ons dichtbevolkte land natuur en landbouw samen kunnen gaan. Het idee van de minister voor kringlooplandbouw is zo slecht niet. GroenLinks stemt daarom niet in met deze motie."