Groeneweg neemt waar in Oudewater

vianen/ oudewater • Wim Groeneweg is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Oudewater. Hij zal op 13 november worden beëdigd en geïnstalleerd. De burgemeestersvacature in Oudewater is ontstaan door het aanstaande vertrek van burgemeester Pieter Verhoeve naar Gouda.

Groeneweg was vanaf 2011 burgemeester van de gemeente Vianen, totdat deze gemeente afgelopen januari opging in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Eerder was hij achtereenvolgens wethouder (2003 -2010) en raadslid voor het CDA in Woerden. Van 1997 tot 2003 zat Groeneweg in het Dagelijks Bestuur van Politievakorganisatie ACP in Leusden en van 1991 tot 1996 was hij (regio)bestuurder van het CNV. Groeneweg was de afgelopen maanden werkzaam als buschauffeur.


Witte banen op Bazeldijk

meerkerk • Bij het verbeteren van de veiligheid voor fietsers op de Bazeldijk tussen Meerkerk en Arkel neemt Waterschap Rivierenland tegelijkertijd het onderhoud mee. Tot en met 15 november zijn er werkzaamheden, doorgaand verkeer wordt omgeleid. Voor scholieren uit de gemeenten Molenlanden en Vijfheerenlanden is de Bazeldijk een belangrijke fietsroute naar Gorinchem. De dijk is ook een drukke verkeersweg met bussen, landbouwvoertuigen, vrachtverkeer en forensen. Er wordt soms hard gereden. Fietsers krijgen aan weerszijden een brede witte strook. De witte kleur zorgt voor extra reflectie en dus zijn fietsers beter zichtbaar. Tegelijk wordt de rijbaan voor auto's optisch smaller. Dat drukt te snelheid, net als verkeersdrempels; nu zijn dat er nog zeven, straks elf. Ook aansluitingen met opritten worden verbeterd. De verbeteringen zijn gekozen in overleg met omwonenden en betrokkenen.