• Lucas van Dam wordt door Ooft  van de bal gezet.
• Lucas van Dam wordt door Ooft van de bal gezet. Foto: Peter Verbeek

SC Everstein wint in blessuretijd eindelijk weer eens van HSSC'61

everdingen • Toen Simon van Zante de bal in blessuretijd in de touwen joeg en de stand daarmee op 3-2 bracht, zorgde dat bij de spelers van SC Everstein voor een geweldige ontlading. Voor HSSC'61, met name voor de blunderende doelman Niek de Vos, waren de druiven zuur.

De bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong. De voorzet van de naar rechts uitgeweken Floris Kool belandde in de loop van Lucas van Dam en op diens schot had keeper Jeffrey Burgers geen verweer: 0-1. Beide elftallen maakte er een levendige wedstrijd van en voetbalden in een hoog tempo. Kool viel op door prima loopacties, terwijl Guillermo Ooft namens de thuisclub erg actief was en voorzetten produceerde die beter aankwamen dan gebruikelijk.

Halverwege de eerste helft bediende hij de hoog opverende Rick Fierens die nét onder de bal doorging. De gasten hadden een licht veldoverwicht, waren wat accurater in de passing en voetbalden met meer variatie. Bijna op het halve uur schoot Nicky van Dam, in stelling gebracht door Kool, de bal rakelings naast de paal. De roodwitten kregen hun beste kans in blessuretijd. Op aangeven van Ooft schoot Björn Stathi de bal van dichtbij echter over de lat.

SC Everstein begon stormachtig aan de tweede helft. Na een hoekschop werd de inzet van Walter Snoek half gestopt door keeper De Vos, in de rebound poeierde Snoek de bal tegen de lat. Het inbrengen van Sander Bergshoeff was een duidelijke versterking van het Everdingse middenveld. Toch waren de beste kansen voor de bezoekers. Kool lepelde de bal voor een leeg doel naast de paal. Pal daarna redde doelman Burgers uitstekend op vrije kansen van Lucas van Dam en Kool. Namens de thuisclub zat het Fierens niet mee toen hij de bal uit een hoekschop op de paal kopte.

Vijfde nederlaag

Met minder dan een kwartier op de klok zetten de gasten een aanval op waaruit Bas Scheenhart er 0-2 van maakte. De aanhang van de thuisclub hield al rekening met de vijfde achtereenvolgende nederlaag tegen HSSC'61, maar het elftal dacht daar anders over. Rond de tachtigste minuut zorgde Bergshoeff na een goede aanval voor de aansluiting: 1-2.

Pal daarna kreeg Simon van Zante eindelijk de ruimte om aan te leggen: 2-2. Hoewel dat voor beide ploegen een stand was waarmee ze konden leven, ging SC Everstein voor méér. Dat loonde, want bij het scheiden van de markt liet de lange doelman Niek de Vos een hoge voorzet uit zijn handschoenen glippen.

De bal belandde op de rand van het zestienmetergebied waar Van Zante klaar stond om de winnende treffer in de touwen te jagen: 3-2.