donderdag 7 november

Samen eten in dorpshuis Tuil
11:00, Tuil, dorpshuis. 55-plussers uit de gemeente West Betuwe zijn welkom in het dorpshuis voor een gezellige dag bij Restaurette 'Kom d'rín'. Vanaf 11.00 uur ontvangt het team de bezoekers met een heerlijk kopje koffie/thee en traktatie. Vooraf aan het diner om ongeveer 12.00 uur wordt er een borrel naar keuze geschonken. Op het menu staat een kipcocktail, bruine bonen met zoete appeltjes, spek en worst, gekookte aardappene en herfstvla. Als afsluiting van de dag drinken de deelnemers koffie/thee met een chocolaatje. De prijs bedraagt 11:00 uur per persoon. Opgeven kan bij Riek van Willigen: 0418-591957 of Riki Wijtmans: 0418-592233. Opgave is bindend, afzeggen kan tot 2 dagen voor aanvang.

Leven op de Noordpool
13:30, Waardenburg, Steunpunt Wittenbergzorg. Bijeenkomst rond het thema 'Koud! Leven op de Noordpool'. Met onder andere: hoe leven de moderne Eskimo's? En meer over het Noorderlicht en de bescherming van de Noordpool. Aanmelden hoeft niet. Kosten: gratis. Geen vervoer? Bel dan uiterlijk 5 november 0418–594900.

De Tuinen van Monet
14:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Kunstlezing door Lisette le Blanc n.a.v. de tentoonstelling 'De Tuinen van Monet - Tuinen van Verbeelding' in het Gemeentemuseum in Den Haag. Groots eerbetoon aan Claude Monet (1840-1926) met 40 internationale topstukken. De lezing is een goede voorbereiding voor een bezoek aan de tentoonstelling, die tot 2 februari te zien is. Entree: 12,50 euro. Reserveren: www.stroomhuisneerijnen.nl

Japanse film
19:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Eerste film in een cyclus van vier Japanse film. 'Rashomon' (1950) van Akira Kurosawa won hiermee in Venetië de Gouden Film. De film is door zijn plot synoniem geworden voor de relativiteit van 'de waarheid'. Alle verhalen van de getuigen in een proces over een moord lijken logisch en verdedigbaar, maar steeds blijkt er een onderliggend motief te zijn: wraak, eer, hebzucht, angst. Entree: 10 euro. www.stroomhuisneerijnen.nl

Op zoek naar de Kiwi
20:00, Schoonrewoerd, Schaapskooi. Jack Folkers (1960) is geboren in Utrecht en woont momenteel in Tienhoven. Zijn passie voor vogels begon op zijn zevende tijdens een vakantie op een plek waar veel vogels het voederplankje bezochten. Al snel werden een vogelgids en een kijker gekocht. Een aantal jaren daarna kwam er een tweede passie bij. De vogels moesten worden gefotografeerd. Na een 'instapcamera' versleten te hebben werd de apparatuur professioneler en momenteel gaat hij zelden meer zonder camera en verrekijker op pad. Na een bezoek aan Canada en een stage op Curaçao, waar beide passies intensief werden uitgeleefd, ontstond een derde passie: reizen. Van 2005 tot 2008 reisde hij in één grote trip door vijf continenten, maakte enkele 100.000-den foto's en bezocht meer dan dertig landen. Momenteel staat zijn landenlijst op 87 en de wereldvogellijst op ongeveer 4.200 soorten. In zijn vrije tijd geeft hij (vogel)excursies, fotografiecursussen (in binnen- en buitenland), inventariseert hij in opdracht van de Provincie Utrecht de Bethunepolder op broedvogels en probeert hij zoveel mogelijk te reizen.

vrijdag 8 november

Moeilijke voeten
10:00, Haaften, De Wittenberg. In het woonzorgcentrum De Wittenberg zal een bijeenkomst worden gehouden speciaal bedoeld voor mensen met moeilijke voeten. De bijeenkomst zal worden verzorgd door Jonker Speciaal Schoeisel vof uit Wadenoijen. Deze firma levert al ruim 15 jaar schoenen en pantoffels, zowel voor dames als heren, in veel verschillende lengte- en wijdtematen. De ideale oplossing voor mensen met gevoelige of opgezwollen voeten of enkels, steunkousen, zwachtels, beugels, steunzolen, hallux valgus (knobbels), likdoorns, eksterogen, hamertenen, diabetes en reumatische aandoeningen. Nieuw is een speciale collectie stretch-schoenen welke in zijn geheel bestaat uit zacht elastisch materiaal, speciaal bedoeld voor mensen met (erg) gevoelige voeten. Men heeft zich toegelegd op brede en zelfs extra brede schoenen en pantoffels voor mensen met brede of opgezwollen voeten. De toegang is gratis. Pinnen is mogelijk.

Proeverij
19:30, Beesd, Slijterij de Bolle. Proeverij: de wijnen zijn deze avond afgestemd op de komende feestdagen. Spreker is H. v.d. Brink van Taste & Tailers, hij vertelt over de bijpassende gerechten bij deze wijnen. Wie zeker wil zijn van een zitplaats tijdens deze avond kan zich opgeven via: info@slijterijdebolle.nl.

Grote bingo bij LRC Leerdam
20:00, Leerdam, kantine LRC. De supportersvereniging Door Weer en Wind van LRC Leerdam houdt in de kantine van LRC een grote geldbingo. De avond begint om 20:00 uur, de kantine is open vanaf 19:00 uur. De boekjes kosten 10 euro per stuk, een dubbel boekje 15 euro. Hiervoor worden tien ronden gedraaid. Daarnaast wordt er een superronde gespeeld met extra grote geldprijzen, waaronder de hoofdprijs van 250 euro. In de pauze van deze bingoavond draait het Rad van Avontuur. Het totale prijzenpakket bedraagt deze avond 1000 euro.

Bingo
20:00, Herwijnen, Schoutensteeg 4. IJsclub D'n ouwe wiel houdt weer een bingoavond in het clubgebouw aan de Schoutensteeg 4 in Herwijnen, de avond begint om 20:00 uur de deuren gaan om 19:00 uur open.

Tigers are not afraid
20:30, Geldermalsen, De Pluk. Mexicaanse film Tigers Are Not Afraid bij LingeFilm. Een modern, maar duister sprookje in de chaos van de drugsoorlog in Mexico. De film is een onvoorspelbaar sprookjesverhaal vol magische figuren die ontspruiten aan de fantasie van Estrella.

zaterdag 9 november

Vogelbeurs
9:00, Leerdam, De Vogelvriend. Vogelvereniging De Vogelvriend in Leerdam houdt haar maandelijkse vogelbeurs. Meer informatie: info@devogelvriendl16.nl of www.devogelvriendl16.nl.

Rommelschuur
9:00, Schoonrewoerd, De Rommelschuur. De Rommelschuur op Overheicop 1 is open van 9:00 tot 12:00 uur.

Snuffelkelder Everdingen
10:00, Everdingen, Kweldam 15a. In de Snuffelkelder zijn leuke spulletjes te vinden voor de eigen huiskamer. Er zijn ook uitdagende artikelen voor creatieve mensen of voor mensen die hun kledingkast willen aanvullen.

Miniatuurautobeurs
10:00, Leerdam. Maranatha. Miniatuurautobeurs met ongeveer dertig deelnemers, georganiseerd door verzamelaar Auke Reinsma. Men kan kijken, ruilen en kopen in een gezellige ambiance, met de tijd om elkaar te spreken. Om de totaalbeleving nog uit te breiden is in overleg met Berndt Roelvink besloten op de beursdag zaterdag 9 november diens Autominiaturenmuseum het Minidome in Asperen open te stellen, van 11:00 tot 17:00 uur.

De fluitwedstrijd
10:30, Culemborg, Brede School. 'De Fluitwedstrijd': jonge musici tot en met 18 jaar zetten op deze dag hun beste beentje voor op de dwarsfluit.

Ronbin de Jongh & Friends
20:00, Leerdam, Stadspodium GO. Als kleine jongen had komiek en toneelspeler Robin de Jongh een droom. En dat is ooit een keer een eigen show geven in het Leerdamse Stadspodium GO. Nu is het zover. Robin en zijn vrienden geven een feestje.

Veteranencafé
14:00, Leerdam, Het Dak. Veteranencafé in Het Dak, zaal de Pub aan de Tiendweg. Alle Veteranen, zowel jong als oud zijn welkom, ook nog de geüniformeerde dienende militairen met echtgenoot en of partners. Deze uitnodiging geldt ook voor politie en ambulance personeel.

Bazaar
14:00, Everdingen, hervormd centrum. Bazaar in en om het hervormd centrum, Kerkstraat 5 in Everdingen. Er is verkoop van bloemen en bloemstukken, gebruikte spullen (elektra, speelgoed, boeken, kleding, aardewerk en snuisterijen). Om ongeveer 22:00 uur zal de grote verloting plaatsvinden waarna de dag wordt afgesloten.

Najaarsconcert
20:00, Leerdam, Het Dak. Najaarsconcert Kunstliefde en Vriendschap, met het thema 'Landen'. Medewerking door Harmonie orkest 'Excelsior' uit Vianen. In de pauze wordt een tombola gehouden. De entree is gratis.

Wilhelmina en Just-M!
20:00, Herwijnen, dorpshuis De Poort. Muziekvereniging Wilhelmina presenteert het najaarsconcert. Na de pauze kent de avond een informeel en swingend vervolg met coverorkest Just-M! uit Meteren. De toegang is gratis voor donateurs van Wilhelmina en voor kinderen tot twaalf jaar. Andere liefhebbers betalen 2,50 euro.

Diego Maradonna
20:30, Geldermalsen, De Pluk. Voetbalfans opgelet: van LingeFilm krijgt de flamboyante Argentijnse voetballer Diego Maradonna ruim baan in de gelijknamige documentaire.

zondag 10 november

Johnny Cash-dienst
16:30, Leerdam, Bethelkerk. Terwijl de voorbereidingen voor de jaarlijkse TOP2000dienst van eind december in volle gang zijn, houdt Kerk aan de Linge ook een heuse dienst rond Johnny Cash. VCash had niet alleen een diepgelovige kant, maar ook een donkere kant waar hij stevig mee worstelde in zijn leven. Muzikale medewerking wordt verleend door Cashflow3, een band die wordt geïnspireerd door het werk van Cash. Dominee Piet van Die, de voorganger in deze dienst, is Cash-fan.

Diego Maradonna
20:00, Geldermalsen, De Pluk. Voetbalfans opgelet: van LingeFilm krijgt de flamboyante Argentijnse voetballer Diego Maradonna ruim baan in de gelijknamige documentaire.

maandag 11 november

BOP
10:15, Asperen, Dorpshuis EMM. De Buurt Ontmoetings Plek (BOP) is open van 10:15 tot 11:45 uur. Gezellig een kopje koffie drinken of een praatje maken. Arienne maakt creatieve dingen met de bezoekers.

Prenten van Bruegel
20:00, Geldermalsen, De Pluk. 'De prenten van Bruegel', Nutslezing door Hans Saan.

dinsdag 12 november

Biesbosch crossings
14:00, Leerdam, Huis ter Leede. Contactmiddag van de PCOB. Op deze middag zal de heer Fl. van den Hoek een film laten zien over de Biesbosch crossings in de Tweede Wereldoorlog. Hij zal de film ook toelichten en daarnaast nog enkele foto's laten zien.

Gespreksgroep Rouw in Enspijk
19:30, Enspijk, De Dorpskamer. Op 12 november start in De Dorpskamer in Enspijk een gespreksgroep voor mensen die partner hebben verloren. Er zijn 9 bijeenkomsten op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Pieter van der Keur, 06-42223274 of met Els Verweij de Geus, 0345-573688 of: info@welzijnwestbetuwe.nl.

F*ck de liefde
20:00, Geldermalsen, De Pluk. Extra door LingeFilm ingelaste voorstelling van F*ck de liefde.

woensdag 13 november

Wandelen met senioren
9:30, Beesd, Landgoed Mariënwaerdt. Laatste wandeling met senioren van dit jaar. De wandeling is op het landgoed Marienwaerdt. Vertrek om 9:30 uur vanaf de parkeerplaats, helemaal door de slagbomen, achter het Klooster. Meer informatie: Ineke Blom, 06-27461086, Arie de Bruijn, 06-21278061 of Aart Romeijn, 06-10293339. Ook niet senioren zijn welkom om mee te wandelen.

Zorg voor gevangenen
10:00, Zijderveld, hervormde gemeente. Lucy van der Griendt zal spreken over 'zorg voor gevangenen'. Zij is te gast op een open vrouwenochtend vanuit de hervormde gemeente in Zijderveld. Lucy is vrijwilligster bij Gevangenzorg Nederland. Voor meer info: vrouwenkring@hervormdzijderveld.nl.

Doemiddag Windroos
13:30, Gorinchem, De Windroos. De Windroos houdt van 13:30 tot 15:30 uur een doemiddag. De Windroos is een VMBO-school in Gorinchem met de beroepsrichtingen Economie + Ondernemen, Media en Vormgeving en Zorg & Welzijn. Kijk op de website www.cvo-av.nl voor meer informatie.

Hulp bij Leerdam Seniorweb
14:00, Leerdam, Noorderberg, Bergstraat 90. Elke woensdagmiddag is er in het Noorderberg een inloop voor vragen of problemen over het gebruik van de pc, tablet of smartphone. Voor verdere informatie: www.leerdam.seniorweb.nl

Kennismaken op Lek en Linge
19:30, Culemborg, Lek en Linge. Benieuwd naar de sfeer en het onderwijs op Lek en Linge? Leerlingen uit groep 8 zijn welkom voor snuffellessen op 11, 12 en 18 november. Ouders worden uitgenodigd voor de informatieavond. Meer informatie of aanmelden: www.lekenlinge.nl.

Tigers are not afraid
20:00, Geldermalsen, De Pluk. Mexicaanse film Tigers Are Not Afraid bij LingeFilm. Een modern, maar duister sprookje in de chaos van de drugsoorlog in Mexico.

Jaarvergadering
20:00, Herwijnen, Clubgebouw D'n Ouwe Wiel. Jaarvergadering van ijsvereniging D'n Ouwe Wiel te Herwijnen in het clubgebouw van de ijsvereniging. Indien men een agendapunt wenst aan te dragen heeft men hiervoor de tijd tot woensdag 13 november 18:00 uur bij de secretaris.

Jan van der Heijden
20:00, Leerdam, Maranatha. De Historische Vereniging Leerdam houdt een lezing over Jan van der Heijden, door Gerard Koppers.