• Met Jack Folkers reizen langs diverse dieren.
• Met Jack Folkers reizen langs diverse dieren. Foto: Jack Folkers

Jack Folkers 'Op zoek naar de Kiwi'

schoonrewoerd • In de Schaapskooi in Schoonrewoerd wordt donderdag 7 november een lezing gehouden door Jack Folkers. Titel: 'Op zoek naar de Kiwi'.

"Een reis naar onze 'tegenvoeters' waar we op zoek gaan naar een geheimzinnige vogel: de Kiwi. Tijdens deze zoektocht komen we nog veel meer natuur tegen, niet alleen vogels maar ook land- en zeezoogdieren zoals dolfijnen en walvissen en vreemde insecten zoals een pepermuntgas-spuitende wandelende tak. We maken een boottocht waar we de grootste vliegende vogels van de wereld tegen komen: albatrossen", zo laat Folkers weten.

"Na Nieuw-Zeeland maken we een uitstapje naar de Cook-eilanden waar een tot vogel ontdekken waarvan gedacht werd dat hij al een eeuw geleden was uitgestorven. Tenslotte bezoeken we Queensland, het noordoostelijke deel van Australië met ongerept tropisch regenwoud. Ik ben meestal niet bang voor vogels maar de Casuaris die me daar achterna kwam joeg me de stuipen op het lijf."

Jack Folkers (1960) is geboren in Utrecht en woont momenteel in het landelijke Tienhoven. Zijn passie voor vogels begon op zijn zevende tijdens een vakantie op een plek waar veel vogels het voederplankje bezochten. Al snel werden een vogelgids en een kijker gekocht. Een aantal jaren daarna kwam er een tweede passie bij. De vogels moesten worden gefotografeerd. Na een 'instapcamera' versleten te hebben werd de apparatuur professioneler en momenteel gaat hij zelden meer zonder camera en verrekijker op pad. Na een bezoek aan Canada en een stage op Curaçao, waar beide passies intensief werden uitgeleefd, ontstond een derde passie: reizen.