Rabobanken verder als Lek en Merwede

regio • De Rabobanken Alblasserwaard Vijfheerenlanden en Merwestroom gaan per 1 januari 2020 samen verder als één bank, onder de naam Lek en Merwede. Donderdag 31 oktober hebben de Ledenraden van beide banken officieel ingestemd met het voorstel tot samenvoeging. Marcel van Buren wordt de voorzitter van Raad van Commissarissen, Roelf Polman directievoorzitter en Wils van Dam directeur particulieren en private banking.

De voorbereiding van de samenvoeging is achter de schermen al enige tijd bezig, licht directievoorzitter Roelf Polman toe. "Zoiets kost tijd. We pakken het goed en grondig aan, met aandacht voor de behoefte van ons werkgebied, want we doen dit voor onze klanten en leden. We zijn en blijven een bank die graag midden in de maatschappij staat, betrokken is en meedenkt. En natuurlijk houden we met de samenvoeging ook rekening met de wensen van onze medewerkers."

Polman ziet de toekomst van Lek en Merwede als een kans om de bank nóg klantgerichter te maken. "Samen staan we absoluut sterker. Door onze krachten te bundelen kunnen we ons nog meer focussen op wat echt belangrijk is: de behoefte van onze leden, klanten en de maatschappij." Marcel van Buren voegt daaraan toe: "Samenvoegen biedt volop kansen om onze dienstverlening en de rol in de regio te versterken. Hierdoor komt onze coöperatieve identiteit nog beter tot zijn recht."


Rijbewijskeuring

leerdam • Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/ D/ E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 13 en 22 november, 11 en 23 december en vervolgens twee keer per maand bij Present Emma, Raadsliedenstraat 120 in Leerdam. Voor informatie en een afspraak: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl.


Schreuders Sport familie groeit

leerdam • Schreuders Sport International heet Carolien, Olten, Indy, Nuba en Mogi welko. Zij, als familie-eenheid, zijn begin oktober uitgekozen als ambassadeurs van Schreuders Sport en hebben zich vrijdag officieel bij de SSI familie aangesloten. Dit is het resultaat van een zoektocht die al van de zomer begon. Het gezin zal Schreuders producten gaan testen en reviewen, Schreuders ontwerpers en inkopers adviseren vanuit het perspectief van de consument en fotografisch (en film) materiaal genereren voor marketingcommunicatiedoeleinden. Schreuders Sport International is een Nederlands merk-houdend familiebedrijf dat eigentijdse sport, outdoor en vrijetijdsproducten ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt.


Event bij Avres

regio • Innovatieplatform BrainStroom houdt in samenwerking met Gemeenschappelijke Regeling Alblasserwaard Vijfheerenlanden op woensdag 13 november het arbeidsmarktinnovatie event bij Avres in Meerkerk. Tijdens het event worden deelnemers geïnformeerd en geïnspireerd over de arbeidsmarkt scenario's van de toekomst. Meer informatie over programma, sprekers en aanmelden: https://brainstroom.nl/agenda/.