Veel passagiers voor de pontjes

regio • Het vaarseizoen 2019 verliep voor de pontjes van Uit®waarde prima. Weinig tot geen stremmingen en geen problemen met te hoge of te lage waterstanden. Ten opzichte van het vorig seizoen leverde dit onder andere veel overzettingen meer over de Waal op.

Tijdens de jaarlijkse afsluiting van het seizoen, op de zogenaamde vrijwilligersdag worden de uiteindelijke aantallen passagiers van de fiets- en voetveren van Uit®waarde bekend gemaakt. De tien toeristische voetveren in Rivierengebied hebben dit jaar gezamenlijk bijna 130.000 passagiers overgezet. De fiets- en voetveren over de Waal tussen Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard en Beuningen-Slijk-Ewijk hebben samen ruim 53.000 passagiers overgezet. Op zaterdag 2 mei start het nieuwe vaarseizoen.

Mensen met een Groot Vaarbewijs of Rijnpatent zijn welkom om te komen varen op één van de Waalveren. Vrijwilligers wordt een leuke vrijetijdsbesteding en een vrijwilligersvergoeding geboden. Interesse? Neem dan contact op met 0344-681644 of info@uiterwaarde.nl.