Nieuw programma SRC TV

regio • Vanaf zondag 10 november wordt op SRC TV elke week SRC TV Magazine uitgezonden. De presentatie ligt in handen van Carolien Krouwel, de politieke bijdragen worden verzorgd door verslaggever Ebbo de Jong. De eerste uitzendingen komen uit de studio van SRC aan het Stationsplein in Culemborg, maar in de toekomst wordt het programma ook opgenomen op locatie. Een onderwerp onder de aandacht brengen kan via carolien@src.fm. Het programma SRC TV Magazine is elke zondagmorgen te zien om 11:00 uur.

q www.src.fm


Kennismaken op Lek en Linge

culemborg • Benieuwd naar de sfeer en het onderwijs op Lek en Linge? Leerlingen uit groep 8 zijn welkom voor snuffellessen op 11, 12 en 18 november. Ouders worden uitgenodigd voor de informatieavond op 13 november, van 19:30 tot 22:00 uur. Na een introductie van directeur-bestuurder Carel Konings vertelt teamleider brugklas Frank van Geffen graag meer over de persoonlijke begeleiding op school. Voor het tweede deel van de avond is er een keuze uit een divers aantal workshops. Zoals onder andere: 'Tweetalig onderwijs', 'Vmbo-beroepsgericht', 'Gymnasium' en 'Vrijeschoolleerroute'. Ook komen leerlingen en ouders/ verzorgers van de school aan het woord. Vita van 13, tweede klas havo: "Leuk als u komt op de informatieavond! Graag vertel ik ouders van kinderen uit groep 8 meer over hoe ik het vind op Lek en Linge en wat ik allemaal leer. En voor groep 8'ers zijn de snuffellessen hartstikke leerzaam!"

Meer informatie of aanmelden:

q www.lekenlinge.nl


Zorg voor gevangenen

zijderveld • Lucy van der Griendt zal woensdag 13 november vanaf 10:00 uur tijdens de open vrouwenochtend vanuit de hervormde gemeente Zijderveld spreken over 'zorg voor gevangenen'. Lucy is vrijwilligster bij Gevangenzorg Nederland.

Meer informatie: vrouwenkring@hervormdzijderveld.nl.


270 nieuwe pleeggezinnen

regio • Er zijn dringend meer nieuwe pleegouders nodig. Tenminste 3500 per jaar. Deze oproep doet Pleegzorg Nederland tijdens de Week van de Pleegzorg. Het aantal nieuwe pleegouders neemt al jaren af. Dit heeft tot gevolg dat het vinden van de ideale match voor kinderen steeds minder goed lukt. Om meer kinderen, meer kansen te geven, zijn jaarlijks zijn 3.500 níeuwe pleegouders nodig. Eind 2018 waren er met 2.566 nieuwe pleegouders al bijna 1.000 te weinig. In Utrecht zijn er 270 nieuwe gezinnen nodig. Er zijn er momenteel 1099.

Esther Overweter bestuurslid pleegzorg van Jeugdzorg Nederland: "Kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen wonen willen we graag zo thuis mogelijk laten opgroeien. Als dat bij de eigen ouders niet kan, dan het liefst bij pleegouders. Pleegzorg doe je samen, met ouders, kinderen en pleegouders. Om kinderen met succes en duurzaam in een gezin te plaatsen, is een zorgvuldige match tussen kind en pleegouders cruciaal. Het tekort aan beschikbare pleegouders betekent helaas dat de beste match niet altijd mogelijk is."