Buko naar andere eigenaar

zaltbommel/ vuren • Per 31 oktober zijn Buko Huisvesting in Vuren en Buko Bouw & Winkels in Zaltbommel verkocht aan Algeco in Beverwijk.

Voor de 195 medewerkers en het management veranderen de werkzaamheden niet. De ondernemingen kunnen de komende drie jaar onder dezelfde naam hun activiteiten blijven uitvoeren. Algeco, Europees marktleider in modulaire bouw, verstevigt zo haar positie in Nederland en Europa. "Het is voor Buko Huisvesting en Buko Bouw & Winkels een prachtige internationale stap waarmee verdere groei en ontwikkeling mogelijk zal zijn", zegt Dick Burger namens Scheybeeck, waaronder Buko valt.

Buko Huisvesting en Buko Bouw & Winkels - waaronder ook Variant Loodsenbouw valt - hebben zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot gerenommeerde spelers in de modulaire bouw en verhuur van keten, loodsen, hallen, units en containers in Nederland. Zij bedienen de grootste landelijk opererende bouwbedrijven, projectontwikkelaars, retailers en gemeenten. Dat heeft de interesse gewekt van Algeco. Onder Algeco wordt een verdere professionalisering en digitalisering verwacht, plus kansen om de internationale markt te veroveren. "Deze ontwikkeling gaan wij uiteraard niet in de weg staan", aldus Burger. "Neemt niet weg dat de beslissing om deze bedrijven los te laten niet eenvoudig is geweest."