WHV herovert koppositie

asperen • De Asperense volleybaldames van WHV hebben de koppositie heroverd na een sterke overwinning tegen Podarwic DS 1: 4-0. Het spel van Podarwic was rommelig. WHV speelde alert en gedreven, maar had wel wat tijd nodig om te wennen van de ongecontroleerde ballen van Podarwic. Zonder veel moeite werd de set binnengehaald: 25-18. In de tweede set kwam WHV op achterstand. Maar met slimme ballen afgewisseld met harde klappen van Esther Hoppesteyn en Lotte Kleijer lukte het toch om de set winnend af te sluiten: 25-16. In de derde set zakte WHV ietsje in. Door nonchalante ballen, te weinig concentratie en 3 foute servicebeurten op rij, liepen de dames een achterstand van 6 punten op. De thuisploeg wist zich te herpakken door een goede servicebeurt van Mirjam Steenis, die met haar variatie en floaters een reeks van 8 punten scoorde. Aan het eind werd het nog spannend, maar het liep goed af: 25-22. De vierde set ging de dames makkelijk af. Door goede servicebeurten van zowel Genevieve van der Lek als Wietske van Dortmont en veel fouten van de tegenstander haalde WHV zonder al te veel moeite ook de laatste set binnen. Het werd 25-13.

Dubbeltoernooi bij De Belt

heukelum • De dames Mimi Kruijt en Hilda Schefferlie hebben zaterdag op het tenniscomplex van De Belt in Heukelum het Van Wijk Bouw 50+ (mix) dubbel invitatietoernooi hun naam geschreven. Ze waren in de finale net een maatje te groot voor Annet Dekker en haar tennismaatje Annie Arnts. Bij de mixdubbel wist gelegenheidkoppel Corine de Kater en Reinier Pieters niet onder de druk vandaan te komen van het ervaren koppel Hongli Lu en Keyin Gong, die op routine met 6-2; 6-2 winnend afsloten. Bij de prijsuitreiking was een bijzondere vermelden voor de 75-jarige Annet Dekker, de deelneemster met de meeste ervaringsjaren. Het weer viel ondanks de sombere voorspellingen alleszins mee.

Verlies voor BVL

bavel • De badmintonners van BVL verloren zondag de uitwedstrijd tegen Bavel met 5-3. Het herendubbelteam met Jelmer Agema en Jan Peter Sprong wist het in de eerste set nog erg spannend te maken. De mannen verloren met 22-20. In de tweede set maakten de Leerdammers teveel fouten waardoor het eerste punt voor het thuisteam was. De dames Meltem en Nathalie van 't Pad begonnen sterk aan hun dubbel. In de eerste set kwamen ze dan ook niet echt in de problemen. In de tweede set kwamen de dames van Bavel steeds meer op gang en moesten de Leerdammers voor elk punt knokken. De maximale stand werd behaald in het voordeel van Leerdam: 29-30. In de single hadden de Leerdammers het zwaar tegen de gasten van Bavel. Jelmer Agema verscheen niet fit op de baan. Al snel was duidelijk dat ook het derde punt naar Bavel ging. Meltem van 't Pad wist niet te antwoorden op het snelle spel van de dame uit Brabant. Ze moest het vierde punt in een tweesetter aan het thuisteam laten. Ook tweede heer en dame Jeffrey en Nathalie kregen geen grip op hun tegenstanders en verloren.

Jan Peter Sprong en Nathalie van 't Pad probeerden in hun mixpartij wat ze konden, maar dit was niet genoeg voor de winst. Tweede mix Jeffrey en Meltem van 't Pad speelden sterk in hun mix. De tegenstanders wisten hier niet goed op te antwoorden. Waardoor Leerdam toch nog twee punten mee naar huis mocht nemen. BVL staat nu zesde in de poule.