Biljartteams flink onderuit in topcompetitie

rumpt • Beide biljartteams uit Rumpt gingen afgelopen weekend flink onderuit in de eredivisie topteamcompetitie.

In Deventer behaalde Wennekes.nl zelfs geen enkel partijpunt tegen Dibo the City: twee keer 6-0. In het Limburgse Afferden wist Carambole DISC nog wel één wedstrijd te winnen tegen De Picardie. Marco Kivits versloeg Jos Bongers bij het bandsloten. Door deze nederlagen staan beide teams onderaan de ranglijst met 5 punten. Wennekes.nl heeft nog een iets beter doelsaldo. Er is dus werk aan de winkel in Rumpt.

Jim van der Spoel van Wennekes.nl maakte dit weekend geheel niets klaar tegen oud-Carambolespeler Martien van der Spoel van Dibo the City. In beide partijen was het een walkover in het kader 47/2. Dit overkwam Ian van Krieken in het kader 71/2 eveneens tegen Wiel van Gemert. In vier en vijf beurten was het over en uit voor van Krieken. Lyon Megens nam het bandstootspel op zich tegen George Kenter. In de eerste partij kwam Megens nog dicht in de buurt, maar strandde op 12 caramboles voor het einde.

Jurgen de Ridder van het team Carambole DISC speelde het kader 47/2 en verloor beide partijen van Micha van Bochum. De eerste partij was slordig, maar in de twee partij had hij eigenlijk meer. Op het einde kon de Ridder het net niet afmaken en kwam slechts 9 caramboles tekort voor de overwinning. In het kader 71/2 speelde Gerrie van Eck tegen Dennis Timmers. Met 4 en 7 beurten waren de kansen niet talrijk. In de 2e partij zag het er even naar uit dat van Eck kansen had, maar Timmers liet dit niet gebeuren. Hoe anders was de eerste bandstootpartij van Marco Kivits. Tegen de zeer ervaren bandstoter Jos Bongers wist Kivits de klasbak te verslaan. Hij deed dat met een geweldige slotserie van 48. In de daaropvolgende partij had Kivits zijn kruit verschoten.

De volgende thuiswedstrijd van beide teams is op zaterdag 16 november, Wennekes.nl speelt dan tegen Horna uit Hoorn. Carambole DISC speelt tegen Lands Welvaren uit het Zeeuwse Kwadendamme.