Meezingen met project over David

meerkerk • Regiokoor Musica Pro Deo uit Meerkerk start vanaf dinsdag 19 november een nieuw project, namelijk het muziekstuk 'David, de man naar Gods hart', dat is gecomponeerd door André van Vliet. De hele geschiedenis van David wordt bezongen in een kort tijdsbestek (twee uur): alle hoogte- en dieptepunten komen langs. Het koor wil dit niet voor zichzelf houden, maar wil meer mensen de gelegenheid geven om mee te zingen. Daarom kunnen zangers en zangeressen (met of zonder ervaring) zich op projectbasis bij het koor aansluiten. Deelname kost 30 euro. Iedere zangstem is welkom, maar vooral de tenoren en bassen kunnen versterking gebruiken.

Het project loopt vanaf dinsdag 19 november tot en met 8 februari 2020. Het concert wordt op 8 februari gehouden in de Ichthuskerk van Meerkerk. André van Vliet is één van de musici die voor de muzikale begeleiding zorgt. Er wordt wekelijks gerepeteerd op dinsdagavond tussen 20:15 en 22:00 uur in de kantine van P. van Leeuwen, Energieweg 1 in Meerkerk. Koffie/ thee staat klaar om 20:00 uur. aanmelden of meer informatie:

q www.musicaprodeo.nl


'Brel & Brass'

asperen • Fanfareorkest Ad Astra uit Asperen houdt zaterdag 18 januari een concert met de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem. Het concert draagt de titel Brel & Brass en is het nieuwste en meest prestigieuze project van Micheline Van Hautem. Een gouden formule waarbij de muziek van Jacques Brel wordt gecombineerd met het warme, maar vaak ook spetterende koper van een fanfareorkest. Voor dit unieke project liet Micheline nieuwe arrangementen maken voor blaasinstrumenten en percussie. Tijdens het Brel & Brass concert in Partycentrum Het Dak in Leerdam treedt Micheline op met Ad Astra en top bastrombonist Jos Jansen als speciale gast.
Toegangskaarten à 15 euro zijn nu al verkrijgbaar bij TravelXL Reisburo Astra, Kerkstraat 55A in Leerdam en bij De Landerije Makelaars, Stadhuisstraat 2 in Asperen.