• Ronald Zondag probeert Tijn Wilpstra te stoppen.
• Ronald Zondag probeert Tijn Wilpstra te stoppen. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Haaften pakt vlak voor tijd met 3-2 eerste zege in derby tegen MVV'58

haaften • Haaften pakte thuis tegen MVV'58 de eerste zege. Voor rust nam MVV'58 tweemaal de leiding maar na de pauze werd het al snel weer gelijk. Vlak voor tijd bezorgde Niek van Velzen de thuisclub met 3-2 de dure winst.

MVV'58 beëindigde de spannende streekderby met negen man. Tijdens de slotfase werden de broers Cas en Tijn Wilpstra met twee gele kaarten weggestuurd.

Haaften-trainer Bart Fransen was dolblij met de eerste overwinning: "Dit had Haaften hard nodig. Met een 2-2 gelijkspel was ik ook al blij geweest. Om de aansluiting met de meeste ploegen boven ons te krijgen, moesten we echter winnen. Dat dit bijna in de laatste minuut ook nog lukt, is prachtig. De ploeg heeft er hard voor gestreden. Achterin had ik Jeffrey Wolf teruggehaald." Door de rentree van routinier Wolf tankte Haaften vertrouwen. MVV'58-trainer Robin Berendsen was teleurgesteld: "Haaften profiteerde goed van de ruimte. Achterin bij ons ontbreekt coördinatie. Ons voetbal was ook te onrustig."

Na een levendig openingskwartier nam MVV'58 de leiding. Uit een voorzet van Remco Knoop schoot Robin Jager raak: 0-1. Bij een solo van Thijmen Gerringa voorkwam Meterens keeper Jurre Grandia nog de gelijkmaker maar in de 24e minuut werd het toch gelijk. Thijmen Gerringa omspeelde na een pass van Jordy Perdon de keeper en rondde af: 1-1. Vier minuten later heroverde MVV'58 de voorsprong al. Uit een voorzet van Robin Jager kopte Remco Knoop raak: 1-2. Na een voorzet van Twan de Kock had Knoop bijna weer succes maar nu kopte hij over. MVV'58 begon de tweede helft offensief, doch tien minuten na de thee scoorde Haaften, nadat MVV'58-back Jacco de Leeuw onnodig Jordy Perdon had gevloerd. Thijmen Gerringa benutte met zijn tweede doelpunt de penalty: 2-2. Nadien kreeg MVV'58 de beste kansen maar verzuimde te scoren. Uit een voorzet van Morris van den Brink kopte Remco Knoop via de paal naast. Een half uur na de thee kreeg MVV'58-verdediger Cas Wilpstra een gele kaart. Vijf minuten later spaarde scheidsrechter Marin de Zwart hem nog toen hij protesteerde omdat de Zeeuwse arbiter een kopgoal van Morris van den Brink na een vrije trap van Twan de Kock wegens een overtreding afkeurde. Even nadien moest Cas Wilpstra na een nieuwe overtreding alsnog met zijn tweede gele kaart uit het veld. Met tien man kwam MVV'58 nog dichtbij winst, doch in de 91e minuut sloeg Haaften toe. Uit een voorzet van Danny Verwolf werd Niek van Velzen met 3-2 matchwinner. Verderop in de extra tijd raakte MVV'58 nog een speler kwijt. Ook Tijn Wilpstra incasseerde zijn tweede gele kaart en kreeg dus rood.