Zeperd voor SC Everstein

utrecht • Het nog puntloze Voorwaarts zorgde voor een enorme verrassing door SC Everstein met 4-1 te kloppen. De bezoekers namen via Victor Snoek nog wel de leiding. Vijf minuten later kwam de hekkensluiter langszij na een prachtig schot uit de tweede lijn: 1-1 en nog voor rust werd het 2-1. Na rust speelde sc Everstein zonder overtuiging en liet zo veel ruimte achter op de eigen helft dat Voorwaarts tot twee keer toe keihard toesloeg uit een counter: 4-1. Tussendoor had Yently Lemmer pech met een bal op de lat. "We zijn gigantisch door de ondergrens gegaan", vond coach Remko Versteeg. "Als je een offday hebt moet je dat compenseren met werklust. Gebeurd dat niet dan win je in deze klasse geen enkel duel."


Ook Leerdam Sport niet langs Peursum

leerdam • Peursum is dit seizoen kampioen van de gelijke spelen. Dat ondervond ook Leerdam Sport dat niet verder kwam dan 1-1. "Maar daar kunnen we wel mee leven", zei trainer Yoni Sahertian. "Peursum heeft dit seizoen nog niet verloren en het ging bij ons eigenlijk best goed."

De Leerdammers kregen ruimte om te voetballen, maar gingen daar voor rust niet goed mee om. Peursum nam de leiding door verkeerde breedtepass af te straffen. Na rust maakte de thuisploeg na een kwartiertje de gelijkmaker. Juarth Leihitu bediende Joshua Cohen die op zijn beurt Ray Kant in staat stelde de 1-1 te scoren. "Als we net iets scherper zijn, kunnen we deze wedstrijd winnen", zei Sahertian. "Maar de uitslag is op zich wel terecht."


Asperen mag blij zijn met punt

gorinchem • Asperen mocht blij zijn dat het dankzij een 2-2 gelijkspel met een puntje bij Unitas weg kwam. "Want daarmee is voor ons alles wel gezegd", vond Jaap van Hattem. "Het was van onze kant vooral voor rust erg slecht." Asperen haalde echter ongeschonden de rust. "Terwijl zij toch zo'n zes kansen kregen", zag Van Hattem.

Na rust ging het wat beter bij de gasten die via Michiel den Hartog de leiding namen. Unitas keerde de score echter om en leek op weg naar een verdiende zege. Vlak voor tijd ging de bal echter op de stip toen Tareq Ibrahim gevloerd werd. Ibrahim na de strafschop zelf en scoorde de 2-2. "We blijven bovenaan staan en hopen daar nog lang te staan, maar dan moet je niet zulke wedstrijden gaan spelen, want dan kan het snel afgelopen zijn", besloot Van Hattem.


Rhelico komt niet op gang

noordeloos • Rhelico ging met 4-2 onderuit bij sv Noordeloos. Na een 1-1 ruststand maakte de thuisploeg in de tweede helft het verschil. Rhelico nam in Noordeloos de leiding dankzij een treffer van Olivier Rademaker. Vlak voor rust viel de 1-1. Na rust liep Noordeloos binnen een kwartier uit naar 3-1 en niet veel later met een schot ook nog naar 4-1. Rhelico kwam er nog één keer aan te pas. Hilko Huizinga kopte de 4-2 binnen. Adrie van Steijn zag zijn ploeg worstelen. "We hebben hard gewerkt, daar lag het niet aan. Maar soms heb je van die wedstrijden dat het niet loopt. Vandaag was zo'n wedstrijd. Ik denk dat wij niet van Noordeloos hoeven verliezen, maar hier viel niks op af te dingen."