donderdag 31 oktober

Trio Blue Skies in Klokhuis
14:30, Beesd, Klokhuis, Jeugdlaan 2a. Het Trio Blue Skies geeft een live optreden. Het trio laat zich inspireren door de jazzmuziek. Entree 5 euro.

'Grenze(n)loze tijd' op de planken
19:30, Leerdam, Hofje van Mevrouw Van Aerden.Voorstellingen van het Kerntheater VHL. De Heeren van de Vijfheerenlanden leiden bezoekers door de eeuwen heen tijdens de voorstelling 'Grenze(n)loze tijd'. Deelnemers bezoeken verschillende scenes gesitueerd op ludieke locaties in het centrum van Leerdam. De voorstellingen zijn te zien op donderdag 31 okober 19:30 uur, vrijdag 1 november 19:30 en zaterdag 2 november om 14:30 en 19:30 uur. De voorstelling start in het Hofje van Mevrouw Van Aerden en eindigt daar ook weer. Reserveren gewenst via: www.kerntheater.nl.

Sportmarathon
19:45-21:15, Hellouw, dorpshuis. JeZz-Dance en gymvereniging Kunst en Vliegwerk organiseren een sportmarathon, onder de noemer Party in Pink. Doel is geld inzamelen voor borstkankeronderzoek. Deelname kost 12,50 euro. Naast het sporten zijn er rondom deze avond nog andere mogelijkheden om te sponsoren.

Jaarvergadering Servatius
20:00, Vuren, Clubgebouw Servatius. Jaarvergadering IJsclub Servatius in het clubgebouw aan de Graaf Reinaldweg in Vuren. Wie lid wil worden kan zich aanmelden via Facebook. Let op: tijdens een ijsperiode kunnen niet-leden alleen toegang krijgen door een dagkaart te kopen.

vrijdag 1 november

Lotgenoten
9:30, Gorinchem, Het Gasthuis. Bijeenkomst voor mannen die prostaatkanker hebben, of hebben gehad, en hun naasten. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via 0183-644265 of via uro-onco@rivas.nl.

Biodiversiteit
10:30, Geldermalsen, De Pluk. Rode Koffietafel over biodiversiteit. Bert Vos, betrokken bij Levend Landschap in Neerijnen, zal daarbij aanwezig zijn.

Glas- en Keramiekbeurs
13:00, Leerdam, Het Dak. De Internationale Glas- en Keramiek Beurs Leerdam 2019 vindt plaats op 1, 2 en 3 november 2019. Open: vrijdag 13:00-19:00 uur, zaterdag en zondag 10:00-17:00 uur. De bezoeker kan rekenen op glasobjecten uit binnen- en buitenland. Het thema is 'De kunsten van het vuur'.

Activiteiten Hellouw
18:15, Hellouw, Dorpshuis de Biskamp. De Oranjevereniging, de Vakantie Bijbel Week en Gezins-Logeerhuis Dolfijn houden een gezellige avond voor jong en oud in Hellouw. Om 18:15 verzamelen bij dorpshuis de Biskamp voor een lampionnenoptocht door het dorp. Aansluitend zal om ongeveer 19:45 Matthijs Vlaardingerbroek een voorstelling geven rond het thema Schatrijk. De activiteiten zijn ook los te bezoeken.

Israëlisch drama
20:30, Geldermalsen, De Pluk. LingeFilm draait de Israëlische film 'Working Woman'. Deze film gaat over de #me-too-problematiek.

zaterdag 2 november

Boelmarktloods
9:00, Meerkerk, Energieweg 3. Tot 11:30 uur is de boelmarktloods weer open. Bezoekers kunnen dan weer boelmarktspullen inleveren op het inmiddels bekende adres aan de Energieweg 3, loodsen M&N.

Jubileumconcert
19:30, Herwijnen, gereformeerde kerk. Christelijk Gemengd Koor Soli Deo Gloria uit Herwijnen bestaat dit jaar 110 jaar. Onder leiding van dirigent Ruben Weverling neemt het koor bezoekers mee in 'Een lied in de tijd'; het thema van deze avond. Samen met het koor treden ook enkele oud leden van het kinderkoor De Margrietjes en het jeugdkoor The Young Voice op.

Winterkroegentocht
21:00, Leerdam. Winterkroegentocht met in Café het Fonteintje M-Bush, in The Old Triangle Jackman's blue, bij Café het Vennetje Dreamcast & DJ Patrick en in Café het Goeie heertje DJ Neswill. Voorverkoop van bandjes 8 euro bij de deelnemende horeca zaken en Grand Café van Zanten aan Dr. Reilinghplein 10. Zaterdag 2 november vanaf 17:00 uur kosten de bandjes 10 euro. Onder de 18 jaar is legitimatie verplicht.

zondag 3 november

Bomenmuseum
9:00, Vianen, Parkeerplaats Benedictushof. Natuur en Vogelwacht 'De Vijfheerenlanden' houdt een excursie naar Het Gimborn bomenmuseum in Doorn. Hier worden veel soorten bomen en misschien ook wel paddenstoelen bekeken. Onder leiding van Hovenier Jules Klees, 0347-351499 of fam-klees@hetnet.nl. Vertrek vanaf de parkeerplaats Benedictushof in Vianen. Wegens ziekte dit keer geen vertrek uit Leerdam.

Proeverij Bewust Culemborg
11:00, Culemborg, Huis van de Stad. Van Japanse massage tot duurzaam vermogensadvies en van 'yoga voor stijve harken' tot presentaties over lekker gezond eten. Het is allemaal uit te proberen op de Proeverij van Bewust Culemborg. De Proeverij is te volgen op Facebook, maar kijk ook eens op: www.bewustculemborg.nl.

Concert in Rumpts Kerkje
15:00, Rumpt, Rumpts Kerkje. In de concertserie HRFSTWND is er een concert in het Rumpts Kerkje. De professionele blazers zijn vaste spelers uit de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' en vormen regelmatig ook een kwintet om op te treden in het hele land. De drie dames en twee heren spelen in het Rumpts Kerkje gezellige muziek die ze veelal zelf hebben gearrangeerd. Kaarten kosten 8 euro. Meer informatie via www.rumptskerkje.nl

Salsa- en latinband
15:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Driekoppige band Descardamas geeft spetterende show met drums, piano, bas en zang. Het accent ligt op 'descargas', veelal korte sterke thema's, die steunen op een interactie en improvisatie met een hoge kwaliteit van ritme en samenzang. Entree: 15 euro incl. glas wijn of sap in de pauze. www.stroomhuisneerijnen.nl

'Wie volg jij?'
18:30, Heukelum, Dorpshuis. Laagdrempelige dienst in het Dorpshuis van Heukelum, het thema is 'Wie volg jij?' De missionaire werkgroep Connection heeft samen met Marjan Feij en dominee G. Molenaar deze dienst voorbereidt.

Sing-In
19:00, Vuren, Thaborkerk. Voor iedereen die van zingen houdt wordt er in de Thaborkerk in Vuren een Sing-In gehouden. Erik Versteeg verleent de muzikale medewerking. De toegang is vrij, met aan de uitgang een collecte voor de onkosten.

Spaanse thriller
20:30, Geldermalsen, De Pluk. LingeFilm toont de Spaanse film 'El Reino', over fraude en corruptie in Spanje. Deze politieke thriller won zeven Goya's, de belangrijkste Spaanse filmprijs. De film 'El Reino' (Het koninkrijk) speelt zich af in kringen van de Spaanse politiek.

maandag 4 november

BOP
10:15, Asperen, Dorpshuis EMM. De Buurt Ontmoetings Plek (BOP) is open van 10:15 tot 11:45 uur. Gezellig een kopje koffie drinken of een praatje maken.

Contactmiddag
14:30, Opijnen. De diaconie van Opijnen houdt een contactmiddag. Hille de Bruin uit Leerdam geeft een presentatie over vogels en hij laat de schoonheid van de natuur zien. Dominee van IJsseldijk opent de middag en Wim zorgt voor koffie en thee in de pauzes.

Reis langs Bijbelse feesten
20:00, Herwijnen, gereformeerde kerk. Een reis langs de Bijbelse feesten. In de Bijbelse feesten ligt een belangrijke boodschap verborgen! Waarom vieren we ze dan (nog) niet? Spreker is Johan Schep. Inloop vanaf 19:45 uur.

dinsdag 5 november

DOP
9:30, Deil, Duifhuis. In het DorpsOntmoetingsPunt Deil geeft Wandelsportvereniging Prinses Marijke uit Geldermalsen en overzicht van de vele activiteiten van deze club.

Brein in beweging
13:30, Leerdam, Emmahuis/ Poort van West. Zet je brein in beweging, kennismaken met de Ronnie Gardiner Methode (RGM). RGM is een oefenmethode waarbij u, samen met anderen, op een leuke manier met muziek en beweging, de conditie van uw hersenen stimuleert. De cursus van vier lessen is bedoeld om kennis te maken met de methode. Door middel van ritme, muziek en beweging wordt onder andere aan concentratie, geheugen en coördinatie gewerkt. De cursus start 5 november in het Emmahuis of in de Poort van West. Deelname kost 30 euro, aanmelden: Constance Vrijhof, rgmleerdam@gmail.com of 06-26040013.

Maal met een verhaal
19:00, Leerdam, Bibliotheek. Tijdens Taalcafé is er weer een gezellige avond met een uitwisseling van recepten en verhalen uit verschillende landen. Vertel waarom jouw gerecht speciaal is. Zo oefenen (en proeven) we samen Nederlands! Kom naar de Bibliotheek, neem je favoriete, speciale recept (of gerecht) mee! Iedereen is van harte welkom. Koffie en thee staan weer klaar.

Basiscursus Excel
20:00, Leerdam, Noorderberg. Basiscursus Excel. In drie lessen maken deelnemers kennis met de belangrijkst functies van het spreadsheet programma Excel. Door praktische oefeningen krijgen de deelnemers meer inzicht in de toepassingsmogelijkheden van het programma Excel. Aanmelden via leerdam.seniorweb@outlook.com is noodzakelijk. Voor verdere informatie: www.leerdam.seniorweb.nl.

woensdag 6 november

BOP-ochtend over afval scheiden
10:00-12:00, Herwijnen, Dorpshuis De Poort. AVRI-voorlichter José Bosschaart geeft een presentatie over de AVRI en afval scheiden. Iedereen is welkom, er is ook tijd voor een kop koffie of thee en een gezellig praatje. Meer informatie Bart van Zandwijk: 06-13784043

Inloop over computers
14:00, Leerdam, Noorderberg. Elke woensdagmiddag tot en met 1 mei is er vrijblijvend inloop bij de Noorderberg aan de Bergstraat 90 voor senioren met vragen of problemen over het gebruik van pc, tablet of smartphone. Pc-coaches staan gereed om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. De kosten bedragen 5 euro voor een consult van een half uur. Aanmelden is niet noodzakelijk. Meer informatie: www.leerdam.seniorweb.nl.

Kinderbingo Everdingen
15:30, Everdingen, dorpshuis Het Knooppunt, Graaf Florisstraat. Kinderbingo

Bijeenkomst over radicalisering
18:30, Leerdam, partycentrum Het Dak. Halk Dernegi organiseert, in samenwerking met de werkgroep Samenleven, een bijeenkomst met de titel 'Samenleving radicaliseert?' De vraag op deze avond is of radicalisering een teken is geworden van een samenleving waarin tegenstellingen onoverbrugbaar zijn geworden. Of enkel een uiting van de tijdgeest, waarin ieder zijn mening mag uiten? Inloop vanaf 18.30 uur. Entree gratis. Voor meer informatie: H. Yeter, haydaryeter@hotmail.com of 06-21801856.

Israëlisch drama
20:00, Geldermalsen, De Pluk. LingeFilm draait de Israëlische film 'Working Woman'. Deze film gaat over de #me-too-problematiek.