• Jacky Alting was de beste in de tweede klasse.
• Jacky Alting was de beste in de tweede klasse. Foto: Organisatie Elar-toernooi

Tafeltennissucces voor Jacky Alting

meerkerk • De 2019-editie van het Elar-tafeltennistoernooi in De Linde in Meerkerk is zaterdag gewonnen door Jeroen Holten van het Katwijkse Rijnsburg. Hij versloeg in de finale van de eerste klasse zijn clubgenoot Pascal Breuer. Jacky Alting van Tavernie uit Nieuwland liet zich niet van de wijs brengen en wist in de spectaculaire finale van de tweede klasse Mario Lenting te verslaan. In de derde klasse was er zelfs een Nieuwlands onderonsje tussen Falco van Oss en Ricardo Boogert. Van Oss ging er met de titel vandoor. Andere Vijfheerenlandense successen waren er voor Piet Copier van MTTV Meerkerk en Marja de Gans van Tavernie. Zij wisten beiden een zilveren medaille te bemachtigen; Copier in de vijfde en de Gans in de zesde klasse.


Bert Kooij wacht nog op eerste zege

nieuwland • In de damcompetitie van NDV wacht Bert Kooij nog op de eerste overwinning. Tegen Ton van Beuzekom bleef hij steken op remise. Nieuwkomer Gregorgino Dofferhoff speelde een goede partij, maar moest toch capituleren tegen Arie de Ruiter.

Uitslagen: Ton van Beuzekom-Bert Kooij 1-1, Cees J. de Jong-Jan W. van Kekem 2-0, Jan van Haarlem-Wim 't Lam 0-2, Theo Haag-Arie Haag 0-2, Arie de Ruiter-Gregorgino Dofferhoff 2-0, Aart de Gans-Jan Alting 0-2, Harrie Kramer-Albert van den Berg 0-2, Christiaan de Jong-Ko Heikoop 0-2.


Maak kennis met TC Leerdam

leerdam • De actie 'Maak kennis met tennis' is in volle gang, inschrijven kan tot 18 november. Met deze actie wil Tennisclub Leerdam mensen kennis laten maken met zowel de sport als de vereniging. Het park, met zes kunstgrasbanen en een mini-tennisbaan ligt in een rustige omgeving aan de rand van Leerdam. Met 450 actieve leden en 25.000 bezoekers per jaar is Tennisclub Leerdam een bruisende vereniging met wekelijks verschillende activiteiten, waarbij er ook ruimte is om vrij te tennissen. Voor belangstellenden is 'Maak kennis met tennis' de ideale gelegenheid om kennis te maken met Tennisclub Leerdam en de tennissport. Met deze unieke en voordelige actie nodigt Tennisclub Leerdam belangstellenden uit om sfeer te proeven bij deze bruisende vereniging. Tijdens de actie krijgt de jeugd t/m 17 jaar drie gratis tennislessen die worden verzorgd door Tennisschool Kramer Schuijt. Voor volwassenen wordt een minimale bijdrage gevraagd van €15,-. Voor meer informatie: kijk op www.tcleerdam.nl of neem telefonisch contact op met: 06-49935351.


Grote bingo bij LRC

leerdam • Supportersvereniging Door Weer en Wind van LRC organiseert op vrijdag 8 november in de kantine van LRC een grote geldbingo. De avond begint om 20:00 uur, de kantine is open vanaf 19:00 uur. De boekjes kosten 10 euro per stuk, een dubbel boekje 15 euro. Hiervoor worden tien ronden gedraaid. Daarnaast wordt er een superronde gespeeld met extra grote geldprijzen, waaronder de hoofdprijs van 250 euro. In de pauze draait het Rad van Avontuur. Het totale prijzenpakket bedraagt deze avond 1000 euro. De organisatie van de bingo is in handen van 'Door Weer en Wind'. De supportersvereniging van LRC telt ruim 250 leden en zamelt geld in voor voetbal- en andere activiteiten van de jeugd.