• De Liniewacht gaat wilgen knotten.
• De Liniewacht gaat wilgen knotten. Foto: Aangeleverd

Samen aan de slag voor biodiversiteit

regio • Samen aan de slag voor biodiversiteit, dat kan op zaterdag 2 november op de Natuurwerkdag.

Vrijwilligers zetten zich in voor de leefomgeving van watersalamanders, vogels, steenuilen en wilde bijen. Op verschillende plekken leggen vrijwilligers daarom houtwallen aan of maken een insectenhotel om wilde bijen, hommels en vlinders te helpen. Ook het knotten van wilgen is een belangrijke activiteit op de Natuurwerkdag. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag voor meer dan vijftig werklocaties in Gelderland, ook in de Betuwe. Bij de Liniewacht in Acquoy worden wilgen geknot voor de steenuil. Knotwilgen bieden voedsel aan een groot aantal insecten en bieden een schuilgelegenheid aan veel soorten, zoals vogels, marters en uilen. Ook bij de eendenkooi van Waardenburg worden onder leiding van de boswachter van Staatsbosbeheer wilgen geknot. Hier leven nog veel meer bijzondere vogels.

Kom de Liniewacht helpen met wilgen knotten. Knotwilgen bieden voedsel aan een groot aantal insecten en een schuilgelegenheid aan veel soorten, zoals vogels, marters en uilen.

Tijdens de negentiende editie van de Natuurwerkdag wordt er in heel Nederland gewerkt op meer dan 500 locaties. Kijk voor alle locaties en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl. LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende- en natuurorganisaties. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Natuurwerkdag.