Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ronald van Meygaarden burgemeester van Boxtel

rumpt • De gemeenteraad van Boxtel heeft Ronald van Meygaarden (56) unaniem voorgedragen als nieuwe burgemeester. De inwoner van Rumpt volgt Fons Naterop op die waarnemend burgemeester is sinds 28 november 2018.

Van Meygaarden was tot de herindeling bijna negen jaar wethouder en loco-burgemeester van Geldermalsen namens Dorpsbelangen.

Op basis van de profielschets die de gemeenteraad van Boxtel vaststelde, heeft de vertrouwenscommissie de afgelopen maanden de sollicitatieprocedure doorlopen. De commissie is unaniem van mening dat ze in Ronald van Meygaarden de gewenste 'leider met lef' hebben gevonden.

Wederzijdse klik

De vertrouwenscommissie is onder de indruk van Van Meygaarden. "Tijdens de sollicitatieprocedure ontstond een wederzijdse klik tussen Ronald van Meygaarden en de vertrouwenscommissie: het 'wow-effect'. Ronald van Meygaarden heeft zich doen kennen als een krachtige innemende persoonlijkheid. Hij 'staat' er."

Volgens de vertrouwenscommissie is de houding van Van Meygaarden open en hartelijk. "Boxtel is gewend aan een herkenbare burgemeester, die zich gemakkelijk beweegt in groepen en voor iedereen toegankelijk en aanspreekbaar is. Ronald van Meygaarden zet deze traditie voort. Hij is iemand met goede, gedurfde uitspraken, reëel, creatief en iemand met een goede toekomstvisie."

'Bestuurlijke vernieuwer'

Bovendien noemt de gemeenteraad Van Meygaarden 'een bestuurlijk vernieuwer, een financieel expert en een ervaren ambassadeur op het gebied van duurzaamheid in al haar facetten'.

De raad van Boxtel biedt de voordracht aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan. Na ondertekening van het Koninklijk Besluit door de Koning is de benoeming definitief.