• Ruben Lopulalan staat op de Leerdamse cover.
• Ruben Lopulalan staat op de Leerdamse cover. Foto: Marijke Verhoef

Interviews met BN'ers in glossy VIJF

leerdam • De tweede uitgave van de glossy VIJF wordt deze week huis aan huis verspreid in de gemeente Vijfheerenlanden. Het magazine staat deze keer in het teken van regiogenoten die bekend zijn van tv.

De Leerdamse cover wordt gesierd door kunstenaar Ruben Lopulalan. Deze Leerdammer schopte het tot de finale van 'Project Rembrandt' en is sindsdien weer terug op het creatieve pad dat hij in zijn jeugd bewandelde. "Als mensen in je geloven, krijg je vleugels", vertelt hij in VIJF.

In het magazine is er uiteraard ook aandacht voor de nieuwe Sinterklaasfilm 'De brief voor Sinterklaas', van de Leerdamse regisseur Lucio Messercola. VIJF sprak hem op de Zuidwal, waar een groot deel van de film werd opgenomen. "Zo pittoresk als hier, is het nergens anders."

Andere BN'ers in VIJF zijn FC Utrecht voetballer Sean Klaiber, die volgend jaar van Leerdam naar Hoef en Haag verhuist, en actrice Marie-Mae van Zuilen uit Lexmond. Zij schittert op dit moment in de bioscoop naast Carice van Houten, in Halina Reijn's regiedebuut Instinct.

Verder te lezen in VIJF: een verhaal over de mandenmakerij in Ameide en Tienhoven en een interview met de jonge Meerkerkse breakdancers Robin van Leeuwen en Britt Langerak. Hennie Marks, Hans van Vrouwerf en Spiek Boom delen weer hun mooiste foto's uit de Vijfheerenlanden.

De glossy is een gratis magazine van Kontakt Mediapartners en verschijnt huis aan huis in de gemeente Vijfheerenlanden. Het magazine is ook online te lezen via onderstaande link.

q www.issuu.com/hetkontakt