WNC lijkt wedstrijd weg te geven, maar wint toch

montfoort • Na vier wedstrijden zonder zege en zonder zelfs maar een doelpunt te scoren, heeft WNC weer eens een overwinning geboekt.

Op bezoek bij Montfoort leek het voor de Waardenburgers laat in de wedstrijd nog mis te gaan. WNC was op weg naar een benauwde 0-1 overwinning. Twee minuten voor tijd kwam de thuisploeg echter nog op gelijke hoogte en leek WNC genoegen te moeten nemen met een punt. In blessuretijd gingen de punten alsnog mee naar Waardenburg: 1-2.

En dus was de ontlading groot aan WNC-kant. "Dit hadden we na een slechte serie hard nodig en onze eerste helft was ook gewoon goed. We domineerden en waren sterk in de duels. We creëerden niet veel, maar gaven ook weinig weg ", zei Cor Prein. "Als je zo laat in de tweede helft dan nog de gelijkmaker tegen krijgt is dat slikken, maar des te mooier als je hem dan tóch wint."

WNC nam vlak voor rust de leiding via Gideon Emanuels, die afrondde na een geweldige aanname op een pass van Emilio Prieto. Gedurende de tweede helft kregen de Waardenburgers het steeds moeilijker. "Maar we kregen wel de mogelijkheden het te beslissen", vond Prein. De bal viel vlak voor tijd echter precies goed voor de thuisploeg. WNC pakte echter alsnog de winst. Nehemia Sanaky maakte in blessuretijd de 1-2.