Terechte nederlaag HSSC'61 in Utrecht

utrecht • HSSC'61 ging in de Utrechtse wijk Lunetten met 1-0 onderuit tegen DVSU en dat was volgens HSSC-trainer Gerrit Molenaar meer dan terecht.

"We misten keeper Niek de Vos, maar zijn vervanger Laurens de Jong was onze beste man. Dat zegt genoeg." Naast De Vos ontbrak bij Heicop ook middenvelder Koen Looij met een liesblessure. "En dat deed zeer. Koen is een sleutelspeler. We konden dat moeilijk opvangen", gaf Molenaar eerlijk toe.

Lucas van Dam was met een bal op de paal dichtbij een treffer voor zijn ploeg. "Maar we hadden vandaag ook met 3-0 kunnen verliezen. Dit is een sterke afdeling, maar we haalden zelf ons niveau ook niet. Dat kan, maar dan moet je er wel iets tegenover stellen. Slecht spelen kan gebeuren, maar dan moet je mannelijker zijn in de duels en ook dat ontbrak er vandaag aan." Molenaar zag dat bij de Utrechters wel. "Dat zijn meer straatschoffies. 'Kom maar op uit die polder van jullie'. Daar hadden we vandaag geen antwoord op."

Molenaar kon dus niet anders dan concluderen dat de punten verdiend naar DVSU gingen.

"De tegenstander was gewoon beter. Ze hebben op basis van kwaliteit gewonnen. Zij hadden een aantal handige aanvallers die goed voetbalden op een heel slecht veld."